Újra indul a KÉPZŐ pályázat

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Mit hozunk magunkkal a családunkból, hogyan van jelen a jövőnkben a múltunk? Erre az örökérvényű kérdésre keresi a választ a Diákhitel Központ Zrt. immáron harmadik alkalommal meghirdetett festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata, amelyen a középiskolás diákok és felsőoktatásban hallgatók indulhatnak értékes és hasznos díjakért.

Közel 1400 alkotás született a KÉPZŐ pályázat eddigi fennállásának első két évében a jellemzően társadalmi problémákat középpontba állító felhívásra, így idén ismét útjára indítja nagyszabású művészeti pályázatát a Diákhitel Központ, az MFB csoport tagja. Nem lehetünk függetlenek tetteinkben, jelenünket és jövőnket is meghatározza családi örökségünk. Ez a feltevés a témája az idei KÉPZŐ pályázatnak, melyre festészeti, grafikai és fotóművészeti alkotások formájában október 19-ig küldhetik be reflexióikat a jelentkezők.

A pályázatra nem csupán művészeti képzésben résztvevők, hanem bármilyen magyar, közép- vagy felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező hallgató jelentkezhet alkotásával. A beküldött pályaművek előzsűrizésen esnek át, a továbbjutó művekből ötfős szakmai zsűri választja ki a díjazott, illetve a későbbi kiállításon részt vevő alkotásokat. A zsűri tagjai: Beck Zoltán, a 30Y énekese, Fürjesi Csaba festőművész, Horváth Judit, az A38 Kiállítótér vezetője, Tóth Andrej festőművész, grafikus, valamint dr. Máriás Béla képzőművész, zenész, író.

A győztes pályaművek 2014 novemberének első hetében mutatkoznak be a nagyközönség előtt a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében. Érdemes indulni a pályázaton, hiszen az első három díjazott egymillió forint értékben vihet haza asztali számítógépet, notebookot és okos táblagépet.

További részletes információ, pályázati kiírás és letölthető plakát a www.diakhitel.hu/kepzo webcímen érhető el.