Elege van Wozniaknak a Tesla ígéreteiből

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Elon Musk sztárvállalkozónak tagadhatatlanul sok a tisztelője és rajongója, de legalább annyi kritikust, vagy épp ellenlábast szerzett magának. Legújabban az Apple alapításában oroszlánrészt vállaló Steve Wozniak bizalmát vesztette el - írja a cnbc.

Jóval szkeptikusabb lett

 Wozniak még egy svéd üzleti eseményen  árulta el a közönségnek, hogy elfogyott a hite a Tesla vezérében, Musk többé nem tudja lekenyerezni a tömegével érkező, grandiózus ígéreteivel.

"Többé már nem hiszek abban, amit Elon Musk vagy a Tesla állít" – fejtette ki Wozniak, ami nem azt jelenti, hogy ne szimpatizálna a Teslával, sőt – „ Még mindig imádom az autójukat, egyszerűen gyönyörű” – tette hozzá.

Wozniak, hogy kontúrosabbá tegye véleményét ezután körüljárt jó néhány ígéretet, amit a Tesla tett, és utána képtelenek voltak a betartására.

„Például előhozakodtak azokkal a szenzorokkal, amik Musk szerint elvezetnék, önmagától az autót oda, ahol épp tartózkodol az országban. Ez 2016 végén volt...Ó, ezt igazán be kellett volna már szereznem!” – viccelődött – „És utána rájöttek, hogy azok a szenzorok sose lennének képesek keresztül vezetni az országon az autót, így hát megszabadultak a szenzoros cégtől. Majd megígérték, hogy új szenzorok – egy kamera helyett nyolc – felhelyezésével sikerülni fog 2017-re az ország átszelése. Én akkor elhittem ezt.”

Sérelmek

Egy nyilatkozatában Wozniak azt is sérelmezte, hogy a robotpilóta képtelen volt a közúti egyenetlenségek érzékelésére, és az még mindig nagy odafigyelést igényel a vezetőtől.

"Az embernek folyamatosan készenlétben kell állnia – hibák történnek, letérhet az útról. Lábujjon kell haladnod egész idő alatt" – magyarázta – „Amit a Tesla tesz, az csak és kizárólag a beszéd" – majd itt sarkítva megidézte a cég kommunikációját - "Ez még csak a béta verzió! Úgyhogy mi egyáltalán nem vagyunk felelősek érte. Nem biztos, hogy működni fog, ezért neked kell fokozott kontroll alatt tartanod a rendszert.”

Majd összegezte, mi bántja a leginkább: „Nos, szerintem ez egy igen olcsó, megúszós módja az ügyek intézésének.”

Lemaradt a Tesla

A Tesla még 2016-ban lengette be a robotpilóta továbbfejlesztett technológiáját. Musk szerint a robotpilóta megnevezés használata nem problémás: bár az folyamatos ellenőrzést igényel, de ez többé már nem azt az önvezetési mechanizmust jelenti, mint ami mondjuk a repülés során érvényesül.

„Elárulhatom nektek, hogy ez az autó nagyon keveset tud” – sajnálkozott Wozniak – „Minden, amit olvastam vele kapcsolatban, ugyanazt már az Auditól a BMW-ig elmondta az összes autógyártó, akik nem fej-fej mellett haladnak az önvezető autók terén a Teslával, hanem már rég előtte járnak.

Decemberben Musk bocsánatot kért a csalódott Tesla-tulajdonosoktól, és egyben megígérte, hogy a robotpilóta második változata kimerítő tesztelésen fog keresztül menni.

:( 

A legutóbb napvilágot látott fejlesztés lehet már kicsit túl késői vendég ahhoz, hogy meggyőzze a csak „The Woz”-ként elhíresült tech gurut, hogy kitartson Musk álmai mellett. Wozniak már arról is szót ejtett, hogy sokkal jobban kedveli a Chevy Boltot, és csak egy dolog van, ami eltántorítja: hosszú utazásokat tenni vele kissé kockázatos, mivel a Teslának sokkal több töltőállomása van. Ez azért elég sovány dicséret.

„Minden nap a Chevy Bolt EV-et használjuk, mégpedig a Tesla helyett - szögezte le Wozniak – kivéve, ha igazán hosszú utakról van szó.”

Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Hirdetés
Csok

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Még mindig nő az érdeklődés a csok iránt

Érezhetően nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény igényléseinek száma a...

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Újabb manipuláció miatt gyűrűzik tovább a dízelbotrány »