Óriási átalakítások a Volkswagennél

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A csoport irányítási struktúrájának nagymértékű átalakításáról döntött a Volkswagen AG Igazgató Tanácsa és a Felügyelő Bizottsága. A Volkswagen így következetesen folytatja üzleti tevékenységének átalakítását, és megteremti a Csoport még hatékonyabb irányítási struktúráját. Mindezek összhangban állnak a Vállalatnál és az egész autóiparban végbemenő igen dinamikus változásokkal.  Az új struktúra fenntartható megvalósítása érdekében számos változásra kerül sor az Igazgató Tanácsban. Matthias Müller közös megegyezéssel, és azonnali hatállyal távozik az Igazgató Tanács elnöki posztjáról. Utódaként csütörtöki ülésén a Felügyelő Bizottság Dr. Herbert Diess-t nevezte ki.

A Volumen, Prémium, Super Prémium  nevű márkacsoportok bevezetése,  valamint  a Truck & Bus csoportnak a tőkepiaci készenlétre tervezett előkészítése megteremti az alapot a Csoport decentralizáltabb irányítására. Az Igazgató Tanácsnak a márkacsoportokért felelős elnökei további feladatokat kapnak a Csoport irányításában. Az átszervezést követően Herbert Diess lesz felelős a Csoportban a fejlesztésért és kutatásért, Rupert Stadler az értékesítésért, és Oliver Blume a gyártásért.

A Csoporton belül további funkciókat hoznak létre ugyanazon elv alapján. A gépkocsik összekapcsolhatóságának különleges jelentőségére tekintettel a Vehicle  IT autós informatikai részleget maga Herbert Diess vezeti, míg a Vállalat IT részlegét Frank Witter irányítja majd. A beszerzési és alkatrész részleget egybe olvasztják, és ilyenként fog tovább működni.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Miért jó ez?

Az új struktúra karcsúsítja a Csoport vezetését, és kiaknázza az egyes működési egységekben rejlő szerves együttműködési lehetőségeket, illetve felgyorsítja a döntéshozatali folyamatot.

„A Volkswagen-csoport célja az volt és marad, hogy a vállalatot és márkáit a jövőbeni igényekhez igazítsa, és megvédje pozícióit a nemzetközi autóipar vezető vállalatai között az innovációs képesség  és a nyereségesség révén, és mindezek melett a Csoport márkáinak erejét kihasználva meghatározó szerepet töltsön be a  jövő személyes mobilitásnak megformálásában”-  mondta Hans Dieter Pötsch.

„A legfontosabb feladatom most az lesz, hogy a vezetőkkel és Csoportunk alkalmazottaival együtt következetesen folytassuk és előmozdítsuk a nyereséges, a világon vezető pozícióval rendelkező, és fenntartható mobilitást szolgáltató vállalattá történő átalakulásunkat. Az autóiparban végbemenő mélyreható változások időszakában a Volkswagen számára életbevágóan fontos, hogy nagyobb sebességre kapcsoljon, és egyértelműen letegye névjegyét az e-mobilitás, a gépkocsik és a szállítás digitalizálása, valamint  az új mobilitási szolgáltatások területén”- mondta Herbert Diess.

Egyéb változások

Tegnapi ülésen a Felügyelő Bizottság  döntött a Csoport Igazgató Tanácsába történt két új kinevezésről is. Dr. Oliver Blume, a Porsche Igazgató Tanácsának elnöke a jövőben tagja lesz a Volkswagen-csoport legfelsőbb szintű irányító testületének.

Mindemellett Gunnar Kiliant, aki eddig a Volkswagen-csoport munkástanácsának főtitkáraként tevékenykedett, kinevezték a Csoport Igazgató Tanácsának emberi erőforrásokért felelős tagjává. Ezt a posztot Dr. Karlheinz Blessingtől veszi át, aki e munkakörben 2016 eleje óta szolgált. Dr Karlheinz Blessing közös megegyezéssel távozik az Igazgató Tanácsból, de konzultánsi minőségében továbbra is a Vállalat rendelkezésére áll hatályos munkaszerződésének  érvényességi idejéig.

Dr. Francisco Javier Garcia Sanz, a beszerzési részleg vezetője saját kérésére elhagyja a Vállalatot. Ezt a posztot ideiglenesen, jelenlegi feladatai mellett Ralf Brandstätter, az Igazgató Tanácsnak a VW márka beszerzéseiért felelős tagja veszi át.

Hirdetés
Szavazz!

A Balaton északi vagy a déli partja vonzóbb?

Hajlamosak vagyunk kőbe vésett értékítéletet feltételezni, pedig még az...

Védtelenek lesznek az adataink?

Május végén lép életbe a GDPR, és itthon egyetlen szervezet sem lesz 100...

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Konferencia

A hazai kockázati befektetői piacon egyre nagyobb szerepet vállalnak a...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

A Bank of England kormányzója szerint a brit EU-tagság megszűnésének...

Nem jött ezen a héten lényeges hír sem a Brexittel, sem az Egyesült Királyság...

Hirdetés
Csok

Félszoba: megoldás vagy hátrány?

A lakásvásárlóknak fontosabb a lakószobák száma, mint a lakás alapterülete....

Budapesten viszik a legtöbb csok-ot

Az indulás, 2016 januárja óta 11,2 milliárd forint összegű csok-támogatást...

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jogi csapdák, amelyek sokba kerülhetnek a cégeknek »