6,5 milliárdból korszerűsített a Danubius

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Összesen mintegy 6,5 milliárd forintot fordított a Danubius a Hilton Budapest, a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel szállodák korszerűsítésére. A rekonstrukció keretében a szállodák szobái és rendezvényközpontjai, valamint egyéb vendégterek újultak meg. A Hilton Budapest szálloda pedig egy új fogadóépülettel, valamint egy a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámalifttel is gazdagodott - áll a Danubius közleményében.

Három szálloda

Három ikonikus szállodájának korszerűsítését fejezte be a Danubius Hotels Group, összesen 6,5 milliárd forintot költöttek el a Hilton Budapest, a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel felújítására.

„A rekonstrukciós munkálatok a Danubius Zrt. 2015-ben elindult szállodakorszerűsítési programjába illeszkednek. A felújításoknál elsődleges szempont volt, hogy a már meglévő szolgáltatások színvonala tovább erősödjön, ezáltal még inkább képesek legyünk a magasabb fizetőképességű szállóvendégek elvárásainak is megfelelni” – mondta Kovács Balázs a Danubius Zrt. vezérigazgatója.

Exkluzív környezet

A legnagyobb értékű beruházás a Hilton Budapestben valósult meg. A Budai Várnegyedben található szállodában – többek között – a báltermet és a kapcsolódó kisebb termeket, valamint szobák mintegy kétharmadát újították fel. Emellett a fejlesztés részeként egy a nagyobb csoportok érkezését segítő fogadóépületet és érkezőteret, valamint egy a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet építettek, ezzel könnyítve meg a Hiltonban megszálló vendégek érkeztetését.

Ennek megépítésére azért volt szükség, mert a vár területén tavaly minimálisra csökkentették az engedélyezett buszforgalmat, gyakorlatilag kitiltva a turistabuszokat a negyedből. A beruházás eredményeképpen a vendégek a várfal tövében, egy 300 ezer éves barlangrészen átsétálva érik el a szálloda többi helyiségét.

A Hilton Budapest belső tereiben korábban történt átalakításokat 2015-ben aranydíjjal jutalmazta a London Design Awards zsűrije, akkor az előcsarnok, a Lobby Café & Bar, az Executive Lounge, valamint a Business & Meeting Center újult meg, majd 2016-ban – a beruházások második ütemében –, az északi szárny 136 szobája fogadta új formájában a vendégeket. A következő ütemben a fennmaradó 99 szoba rekonstrukciójára kerül majd sor - áll a közleményben.

A legapróbb részletek is fontosak

Ezzel párhuzamosan a Radisson Blu Béke Hotelben kétemeletnyi vendégszoba és lakosztály teljes körű felújítása történt meg.  Három új szobakategóriával bővült a kínálat: 55 darab Executive Szoba, 5 darab Junior Lakosztály és 2 darab Executive Lakosztály.

A szobákban a BluPrint designnak köszönhetően a minőség legújabb dimenzióját élvezhetik a vendégek. Új, antiallergén burkolatokat fektettek le, korszerű szórakoztatóelektronikai eszközöket szereltek fel, az új bútorokat pedig nemzetközileg elismert dizájnerek tervei alapján gyártatták le.

A belsőépítészeti kialakítás letisztult skandináv dizájnt, és finom ergonómiai megoldásokat követ: modern és színes bútorzat, fa padlóburkolat, trendi kanapé- és íróasztalsarok, kiváló alvásminőséget biztosító matrac és ágyneműgarnitúra - tudtuk meg a közleményből.

Fellendülőben az üzleti turizmus

 A Danubius Hotel Helia szállodában az első emeleten található konferenciaszintet újították fel, a 400 fő befogadására alkalmas báltermet, valamint kilenc kisebb konferenciatermet, továbbá az ezekhez tartozó összes fogadóhelyiségeket korszerűsítve. Ezzel a felújítások nem fejeződtek be, ugyanis ősszel indul a beruházás újabb üteme, a szálloda lobbyjával. 

„A beruházások célja, hogy tovább erősítsük pozícióinkat az üzleti turizmus területén is. Jó okunk van erre, mivel szállodáink bevételeinek egyre nagyobb hányadát adják a konferenciaturizmusból, illetve az üzleti céllal érkező vendégek kiszolgálásából származó bevételek.”

„E tendencia további erősödését valószínűsítik az első negyedéves számok is, hiszen már az év első három hónapjában elértük az előző évi konferenciamennyiségnek a kétharmadát” – tette hozzá Kovács Balázs. 

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kimagaslóak a horvát turizmus adatai »