Hét dolog, amiről megismered a jó főnököt

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Ha sikeresek akarunk lenni a magán- és az üzleti életben egyaránt, szükségünk van empatiára. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy nyitottak legyünk, és elfogadjuk azokat a nézőpontokat is, amelyek adott esetben jelentősen különböznek a sajátjainktól. Íme, 7 tulajdonság Sherrie Campbelltől, az Entrepreneur.com vendégszerzőjétől, amitől egy vezető szerethetővé válhat.

1. Emocionális

Ahhoz, hogy minden szinten sikeres legyen egy vezető, együtt is kell éreznie és gondolkodnia azokkal a munkatársaival, akikkel közösen dolgozik. Ennek során bizalmi kapcsolatokra törekszik, támogat, kijelöli a helyes irányt.

2. Etikus

Az empátia arra készteti, hogy erkölcsösen éljen, így pontosan tudja, hogy milyen értékeket képvisel, és milyen irányba tart. Az önmaga és mások iránti tisztelete segíti a mindennapokban, a munka és az emberek iránti alázatossága pedig másokat is képes inspirálni, hogy jobbak legyenek.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

3. Figyelmes

Mindig nyitott a különbözőségekre. Hisz abban, hogy bár nem mindig érthetjük meg egymást, attól még sok más szinten összekapcsolódhatunk.

4. Előrelátó

Higgadtsága és racionalitása elősegíti azt, hogy munkatársai még stresszes körülmények között is megtalálják az egyensúlyt. A mindenki számára előnyös megoldásokat keresi.

5. Kedves

Jóindulattal minden megoldható! Az emberek tönkreteszik kapcsolataikat, amikor haraggal, fenyegetéssel vagy erővel próbálják megoldani a problémákat. A kedvesség viszont nem egyenlő az engedékenységgel!

6. Felelősségteljes

A csapat érdekében vállalt kockázat szerves része annak, hogy megbízható, minőségi kapcsolatokat és munkakörnyezetet teremtsenek.

7. Csapatjátékos

Nemcsak arra törekszik, hogy felemelkedjen, hanem fontos számára, hogy felemelje mindazokat, akik körülveszik. A munkatársi elégedettség számára ugyanolyan fontos, mint az üzleti siker!

Úgy érzed, nem kedvelnek a kollégáid? Lehet, hogy ezek miatt!
Még a legokosabb embereknek is lehetnek olyan munkahelyi szokásaik, amelyek miatt kevésbé népszerűek a munkatársaik körében. Sőt, bizonyos dolgok miatt úgy tűnhet, hogy nem is vagyunk elég intelligensek a munkánkhoz. A Business Insider összeszedte a 7 legnagyobb bűnt, amit sokan elkövetnek munkahelyükön, ezzel pedig gyakorlatilag szabotálják a saját szakmai hírnevüket. Íme a lista: ezeket lehetőleg ne csináljuk az irodában!

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Vezetőváltás a Skodánál »