A CIG Pannónia megválik több üzletágától

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) szavatolótőke helyreállítási tervének keretében több mint 100 ezer szerződéstől, közel 6 milliárd forint állománydíjú portfóliótól válik meg.

Ennek keretében magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágától válik meg az MNB engedélyétől függő hatállyal. Az új tulajdonos kilétére a CIG közleményéből, csak úgy lehet következtetni, hogy megírták: "a továbbiakban - a felügyeleti jóváhagyást követően - az ügyfelek az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-től kapnak tájékoztatást".

Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban nekik külön teendőjük nincs. A közleményben hozzáteszik, a menedzsment további lépéseket készít elő az elvárt szavatolótőke biztosítására az MNB által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül.

A mostani döntés nem érinti az EMABIT anyavállalatának, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nek működését és pénzügyi stabilitását. Az Életbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése továbbra is kiemelkedően magas, 343 százalék - tették hozzá.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés