A FED-re várnak a befektetők

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A tőzsdei befektetők számára a hét fő eseménye minden bizonnyal a Fed július 28-29-i ülésének szerdán nyilvánosságra kerülő jegyzőkönyve lesz, amiből szokás szerint a korábbinál pontosabb jelzéseket igyekeznek majd kibogozni a küszöbön álló monetáris szigorítás kezdetéről és ütemtervéről.

Európai és német adatok

A stabil és javuló amerikai makrogazdasági adatok változatlanul a kamatemelés szeptemberi megkezdése mellett szólnak, bár a kínai gazdasági növekedés lassulásának egyre sokasodó jelei és a kínai jegybank elmúlt napokban végrehajtott devizaleértékelésének világgazdasági hatása ebben zavaró tényezőként léphet fel.

Az euróövezeti gazdasági helyzet felmérésre az Eurostat hétfőn nyilvánosságra kerülő júniusi kereskedelmi mérlege, valamint az Európai Központi Bank (EKB) azt szerdán követő júniusi folyó fizetési mérlege ad majd lehetőséget Csakúgy, mint az Európai Bizottság felmérése a fogyasztói bizalom augusztusi alakulásáról, amit pénteken tesznek közzé.

A legnagyobb euróövezeti nemzetgazdaságról, a németországiról Bundesbank hétfőn teszi közzé júniusi gazdasági jelentését. Csütörtökön hozza nyilvánosságra a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis a júliusi termelői árindexet, pénteken pedig a GfK gazdasági kutatóintézet saját felmérését a fogyasztói bizalom szeptemberi alakulásáról.

Amerika is jelent

Kedden jelenik meg a júliusi brit fogyasztói árindex, szerdán pedig az Egyesült államok júliusi fogyasztói árindexe. Az amerikai gazdaság állapotának a felmérésére emellett még New York állam augusztusi ipari termeléséről hétfőn megjelenő adat, valamint a Philadelphia Fed saját működési területén a feldolgozóipari termelés júliusi alakulásáról végzett felmérése nyújthat lehetőséget.

Az ingatlanpiaci kondíciók alakulásába az újlakás-építések júliusi alakulásáról kedden, valamint a használtlakás-értékesítések júliusi alakulásáról csütörtökön megjelenő adat nyújthat betekintést.

A tőzsdei jelentési szezon keretében a héten teszi közzé negyedéves eredmény beszámolóját egyebek között az Estée Lauder, a Rosneft, a China Mobile, a Home Depot, a Wal Mart, a Carlsberg, valamint a Hewlett-Packard.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kiderül, miért félünk a kártyaadataink elmentésétől »