-->

A kereskedelemben próbálkozzanak a közalkalmazottak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A versenyszférának a kereskedelem az a területe, ahol a közfoglalkoztatottak a legkönnyebben el tudnak helyezkedni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Cseresnyés Péter szerint a kereskedelmi területen a közfoglalkoztatottak az alapképzés kiegészítéseként kaphatnak olyan szakképzést, aminek a segítségével el tudnak helyezkedni.

Rámutatott: nem lett igazuk azoknak a kritikus hangoknak, amelyek a vasárnapi pihenőnap miatt elbocsátásoktól tartottak a kereskedelemben, hiszen az intézkedés bevezetése óta is több ezren találták meg a boldogulásukat a szektorban. A kormány újabb foglalkoztatást segítő programokat indít az év első felében, elsőként a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába című segítő program kezdődik el - ezt Cseresnyés Péter kedden sajtótájékoztatón jelentette be.

A február 1-jén induló program tervezett keretösszege 3 milliárd forint, amelynek révén a kormány tervei szerint 20-25 ezren léphetnek át a közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerőpiacra. Az államtitkár elmondása szerint ha egy közfoglalkoztatott a szerződése lejárta előtt piaci állást talál, akkor havonta felveheti a közfoglalkoztatási jogviszonyból a hátralévő időszakra a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegét is.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Új időszámítás vette kezdetét a járulékügyekben »