A nagy láncok maguk mögött tudják a vasárnapi boltzárat

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kiheverték a vasárnapi boltzárat a nagyobb üzletláncok, a Sparnál a forgalom már nagyon közel van a törvény bevezetése előtti időszakéhoz, más láncoknál is hasonló folyamatokról számoltak be - írta a Magyar Nemzet szerdai számában.

Mintha mi sem történt volna

A Spar közlése szerint az összes forgalom átlagosan 9 százaléka jutott a hét utolsó napjára. A lap szerint az egyik legnagyobb vitát továbbra is a vasárnapi pótlék kérdése és a plusz pihenőnapok ügye jelenti, amely 80-100 ezer embert érint a kereskedelem mintegy 500 ezer alkalmazottjából.

A pótlék esetében sokan kifogásolják, hogy a kormány a korábbi 100 helyett 50 százalékos vasárnapi pótlékot írt a munka törvénykönyvébe, valamint kettőre emelné az egy hónapban kiadható vasárnapi pihenőnapok számát több szervezet és párt, köztük a KDNP is - írták. A kérdésekről legkorábban az ősszel tárgyalhat a kormány az érdekvédelmi szervezetekkel, az esetleges változások csak 2017. január eleje után képzelhetők el - írta a Magyar Nemzet.

Vita a pótlékról

A 2017-es költségvetés, a jövő évi adótörvény-módosítások, a vasárnapi bérpótlék és a cafeteria is téma volt a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF), amelyet a mostani találkozót megelőzően 2012 decemberében tartottak meg utoljára.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ülést követően a közmédiának elmondta: olyan fontos kérdések kerültek napirendre, mint az otthonteremtés, a közfoglalkoztatás, a kedvezmények megtartása vagy módosítása, a cafeteria rendszer változása.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kilőtt a kínai–európai vasúti teherforgalom »