A németek megoldják az Uber-kérdést

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egyszerű WhatsApp-üzenetes taxirendeléssel veszik fel a versenyt a német taxitársaságok az Uber és a MyTaxi fuvarmegosztó szolgáltatásokkal.

A német taxitársaságok képviseleti szervezete, a Taxi Deutschland eG. honlapján pénteken közzétett közlemény szerint a németországi nagyvárosokban mostantól a WhatsApp csevegő szolgáltatással egy megadott címre küldött, pozíció koordinátákat tartalmazó üzenettel is lehet taxit rendelni. A WhatsApp Taxi azok számára ideális, akik egyszerűen és gyorsan szeretnének taxit rendelni. Minden egyéb igény kielégítésre továbbra is rendelkezésre áll a Taxi Deutschland mobil alkalmazása.

Dieter Schlenker, a Taxi Deutschland vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a WhatsApp Taxi szolgáltatással már sokkal egyszerűbben lehet taxit rendelni, mint valaha. A WhatsApp egymilliárd felhasználóval a Facebook után a második legnagyobb közösségi hálózat a világon.

Van, aki ráfázott
Daniel Kaizen elaludt hazafeléa taxiban, és mikor felébredt, nem hitt a szemének, milyen útvonalon vitte őt a sofőr - áll a The Telegraph cikkében.

Egymás alternatívái

Minél többen használnak utazásmegosztó szolgáltatásokat, annál többen használják a tömegközlekedést - mutat rá egy, a napokban publikált kutatás. A tömegközlekedés és az utazásmegosztás két, egymást jól kiegészítő lehetőség. Mindezt alátámasztja azt is, hogy a budapesti Uber-utazások közel egyharmada metróállomás közelében indul vagy végződik.

Az Amerikai Tömegközlekedési Társaság (American Public Transportation Association) közlekedési szakemberekkel és utasokkal készített mélyinterjúkat. Az Egyesült Államokban 4500 fő részvételével zajlott, a napokban publikált kutatás megerősíti: minél többen használnak közösségi alapon szerveződő utazásmegosztó szolgáltatásokat, annál többen használják a tömegközlekedést. Ezek az egyének kevesebbet vezetnek, többet gyalogolnak, és ezáltal jelentős összeget takarítanak meg a közlekedést tekintve.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A pincébe hullott a befektetők hangulata »