A vártnál rosszabb adatok érkeztek Lengyelországból

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Lengyelországban az elemzők által vártnál jóval kisebb mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom éves összevetésben.

A lengyel statisztikai hivatal (GUS) hétfőn azt közölte, hogy augusztusban 0,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom éves szinten a júliusi 3 százalékos bővülés után. Szakértők 2,4 százalékos augusztusi kiskereskedelmi forgalomnövekedésre számítottak.

Augusztusban a legjelentősebben, 5 százalékkal a járműeladások estek, miután júliusban még 0,7 százalékos növekedést regisztráltak. Augusztusban a kiskereskedelmi eladások 2,4 százalékkal csökkentek júliussal összevetve, amikor még 6,5 százalékkal bővültek a megelőző hónaphoz képest.

Lengyelországot is komolyan sújtotta a koronavírus-járvány. A hazai össztermék (GDP) 8,2 százalékkal csökkent a második negyedévben éves összevetésben, és 8,9 százalékkal az első negyedévhez viszonyítva a járvány által leginkább érintett időszakban. Az első negyedévben a hazai össztermék (GDP) 2 százalékkal nőtt éves, és 0,4 százalékkal zsugorodott negyedéves összevetésben.

Múlt héten közölt adatok szerint augusztusban az ipari termelés 1,5 százalékkal nőtt éves összevetésben a júliusi 1,1 százalékos bővülést követően. Szakértők nagyobb ipari termelésnövekedésre, 1,8 százalékos bővülésre számítottak.

Az augusztusi lengyel ipari termelés 5,8 százalékkal csökkent júliushoz képest, amikor 3,4 százalékos növekedést regisztráltak.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Tizenötmilliós bírság tiltott bennfentes kereskedelem miatt »