A volt görög miniszterelnök is felszólal Budapesten

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) örömmel jelenti be, hogy George A. Papandreou tartja a nyitóelőadást a "Biztonság bizonytalan időkben" (Certainty in Uncertain Times) című 2015-ös kelet-közép-európai kockázati és magántőke és vállalatfinanszírozási konferencián, június 11-én, a budapesti Boscolo New York Palace Hotelben. George A. Papandreou, aki a legnehezebb időszakban - 2009 és 2011 között - volt Görögország miniszterelnöke, azzal kapcsolatban fejti ki véleményét, milyen tanulságokkal szolgál a görög válság a kelet-közép-európai régió és az EU egésze számára.

Fontos témákról tárgyalnak

Az éves HVCA konferencia az üzleti és politikai élet és a jogi szakma kiemelt kapcsolatépítő fóruma, ahol a résztvevők megvitatják a kockázati és magántőke és a vállalatfinanszírozási szektor kelet-közép- és délkelet-európai helyzetét. A napirenden emellett más fontos témák is szerepelnek, köztük a vonzó befektetési célpontként számon tartott Szlovénia privatizációs lehetőségei, a Budapesti Értéktőzsde és más regionális tőzsdék javuló IPO-kilátásai, valamint a régió vállalkozói és üzleti vezetői számára finanszírozási forrást biztosító és értéket teremtő magántőke-piac helyzete Magyarországon, illetve a kelet-közép- és délkelet-európai régióban.

A térség piaca a magántőke-befektetői szakma legnagyobb neveinek érdeklődését is újra felkeltette, miután az Európai Kockázati Tőke Szövetség (EVCA) adatai szerint 14%-kal, 41,5 milliárd euróra nőtt az európai magántőke-befektetések értéke, a kiszállások (exitek) összértéke új, 37,8 milliárd eurós európai rekordot ért el, és összesen 5500 európai vállalatnál - 80%-uk KKV - történt magántőke-befektetés az elmúlt évben.

Információk első kézből

"Nagy örömünkre szolgál, hogy Papandreou úrtól kaphatunk makroszintű áttekintést a gyors ütemben változó regionális környezetről és Európa egészének gazdasági kilátásairól" - jelentette ki Zsembery Levente, a HVCA elnöke és az X-Ventures vezérigazgatója. "A görögországi államadósság-válsággal és nehézségekkel kapcsolatban szerzett személyes tapasztalatai révén Papandreou úr egyedülálló rálátással rendelkezik a helyzetre.

A befektetőknek minden eszközkategóriában - így a hagyományos és az alternatív finanszírozási formák esetében is - nagy szükségük van az ilyen geopolitikai és makrogazdasági betekintésre ahhoz, hogy minél jobban megismerjék és megértsék a közeljövőben várható teljesítmény és a jelenlegi befektetési feltételek mögött meghúzódó tényezőket."

Élénkül az érdeklődés

"A kelet-közép-európai magántőke-társaságok most nagy hasznot termelnek befektetőiknek, és figyelemreméltó ügyleteken dolgoznak" - mutatott rá Edward Keller, a konferencia egyik fő támogatója, a Dentons partnere. "A legnagyobb nemzetközi magántőke-társaságok érdeklődésének élénkülését tapasztaljuk nemcsak Magyarországon, hanem általában véve a régióban, amitől új ügyletek egész sorozatát várjuk.

E trend egyik fő mozgatórugója az érdemi magántőke-befektetési lehetőségek viszonylagos hiánya Nyugat-Európában, ami Kelet-Közép-Európára irányította a nagyobb alapok figyelmét. A magántőke-befektetések új hulláma mind Magyarországon, mind pedig a régió egészében kézzelfogható előnyöket ígér a vállalatok, a befektetők és az egyes nemzetgazdaságok számára."

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Görögország és Kína kereskedelmi megállapodásban »