-->

Alakul a verseny a britek és az Unió között

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Pierre Moscovici uniós gazdasági és pénzügyi biztos szerint nem egy jó kezdeményezés a társasági adó csökkentését célzó brit javaslat.

George Osborne brit pénzügyminiszter a Financial Times vasárnapi számában megjelent nyilatkozatában közölte, hogy tervei szerint 15 százalékra vagy az alá viszik le a társasági adó mértékét. A cél, hogy befektetésekre csábítsák az üzleti köröket, mielőtt Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) érezhető hatást gyakorol a gazdaságra.

"Nem szabad túlzott adóversenybe vagy adódömpingbe bocsátkoznunk" - hangoztatta Moscovici a Classique rádiónak kedden adott nyilatkozatában.

A francia uniós biztos arra figyelmeztetett, hogy ha az adócsökkentési javaslat valósággá válik, az jelentős bevételkiesést okoz a brit államkincstárnak, miközben már így is túl magas a hiány mértéke. Moscovici hozzátette, arra számít, hogy a kormányzó konzervatív pártnak egy valódi vezetője lesz, és nem George Osborne lesz, aki a jövő évi költségvetés tervezetét kidolgozza.

Olvastad már? Felkészül a brit jegybank a recesszióra
A brit jegybank szerint máris kezdenek valóra válni azok a pénzügyi-gazdasági kockázatok, amelyektől a brit EU-tagságról tartott népszavazás előtt tartani lehetett.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Az egészségügyre fordítja az uniós pluszpénzeket a cseh kormány »