Átadták a bal pályát, lezárták a jobbat

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A leromlott állapotú, nyomvályús jobb pálya korszerűsítésével folytatódik a M0-ás körgyűrű M1 és M7 autópályák közötti szakaszának bővítése - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Jelentős fejlesztéseket hajtottak végre

A tárca közleményében emlékeztetett, hogy a fővárosba érkező autósok a keddi forgalomba helyezés után már az új betonburkolatú bal pályán, szélesebb sávokon, biztonságosabban közlekedhetnek akár a hétvégi Forma 1 Magyar Nagydíjra is. A jobb pálya kivitelezése során első ütemben a 1-es számú főút felé vezető szakaszt újítják fel. A meglévő jobb pálya négy sávjából kettőt a munkálatok idejére lezártak. A szakaszon három kilométer hosszan pályaszerkezet-cserét végeznek.

Új portálszerkezeteket, változtatható jelzésképű táblákat, két magasságkorlátozó kaput is kiépítenek, valamint a teljes forgalomtechnikai és vízépítési rendszert megújítják. Az M1-es szakaszon az M0-ás csomópont környezetében öt új portálszerkezet épül, tájékoztató táblaképekkel. Az M7-M1 közös kivezető szakaszán pedig további két portálszerkezetet és üzemi hírközlési építményt létesítenek. A munkálatok miatt várhatóan augusztus végéig forgalomkorlátozás lesz.

Tovább bővítik az útpályát

A bal pálya mellett is végeznek további befejező munkálatokat, a vállalkozó a vadvédő kerítés építése után ősszel növényeket telepít majd. A kivitelezés azonban ezen a szakaszon már forgalom- és sebességkorlátozás nélkül zajlik. Az NFM megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg az M0-ás autóút M1-es és M7-es autópálya közötti 2,7 kilométer hosszú szakaszának bővítése.

A fejlesztés keretében a bal pálya kiépítésével kétszer három sávot és egy leállósávot alakítanak ki. A kivitelezés befejezésével, ősztől az autósok az M3-as irányába és Győr felé is három forgalmi sávot használhatnak majd. A tájékoztatás szerint az M1-M7 közötti fejlesztés 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai forrás felhasználásával valósul meg, a Betonútépítő Zrt. kivitelezésében, nettó 6 milliárd forint értékben.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Új technológiákkal és üzletmenettel fut a Duna House »