Az Airbus kevesebb, a Boeing több repülőgépet szállított

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az európai Airbus vállalat kevesebb, az amerikai Boeing viszont több repülőgépet szállított le megrendelőinek augusztusban, mint egy hónappal korábban.

A FlightGlobal légügyi szaklap adatai szerint az Airbus 39 repülőgépet adott át a megrendelőknek augusztusban, ami 10-zel kevesebb júliushoz képest. Eközben a Boeing 13-ra tornászta fel az átadott repülőgépeinek a számát a júliusi 4-ről. Az Airbus augusztusban egy megrendelést kapott és egyetlen korábbit sem vontak vissza.

Ezzel az év eleje óta megrendelt Airbus repülőgépek száma 303-ra emelkedett. Az amerikai konkurens, a Boeing augusztusban 8 repülőgépre kapott megrendelést, 20 korábbi megrendelést azonban visszavontak. Ezzel már a hetedik egymást követő hónapban a visszavont megrendelések száma felülmúlta az új megrendelésekét. Az év eleje óta 67 megrendelést kapott repülőgépekre a Boeing. A repülőgépgyártó ágazat a padlóra került a koronavírus-járvány miatt.

A légitársaságok alig vásárolnak, sok korábbi megrendelést visszavontak, mert a járvány miatt leállt a működésük, ami óriási bevételkiesést okozott és a forgalom azóta sem állt helyre. Elemzők szerint több év múlva áll csak vissza az utasszám a járvány előtti szintre.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Padlón a Boeing megrendelései »