Az EBRD is besegít a Budapest Airportnak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Százmillió euróig terjedő hozzájárulást nyújt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a Budapest Airport pénzügyi átalakítási programjához.

A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 1991-ben létrehozott londoni pénzintézet pénteki ismertetése szerint a hozzájárulás egy összesen 1,32 milliárd euróig terjedő finanszírozási csomag része, amelynek célja a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető vállalat 2019, illetve 2020 végéig esedékessé váló jelenlegi kötelezettség-portfoliójának módosítása és lejárati struktúrájának meghosszabbítása.

Az EBRD londoni székhelyén közölték, hogy a bank előre sorolt - szenior - kötvény kibocsátásával kapcsolódik be százmillió euró erejéig a Budapest Airport pénzügyi átstrukturálási programjába.

Sue Barrett, az EBRD közlekedésfejlesztési programokért felelős igazgatója a programot ismertetve kijelentette: a pénzügyi csomag az EBRD szándéka szerint serkenteni fogja az új tőkepiaci struktúrák meghonosítását a kifejlett infrastrukturális fejlesztési programok számára, emellett fejleszti az állami és a magánszektorbeli szereplők együttműködésére épülő programok (PPP) másodpiaci tranzakcióit, és javítja a Budapest Airport működési teljesítményét.

Az EBRD a megalakulása óta eltelt több mint negyedszázadban csaknem 3 milliárd eurót folyósított 175 magyarországi fejlesztési programra.

Megállíthatatlanul növekszik a budapesti reptér
Az előző év rekordot hozott az utasforgalomban Ferihegyen. A növekedés immáron 41. hónapja nő dinamikusan: továbbra is kétszámjegyű, több mint 14 százalékos volt az utasszám növekedés, mondta el Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Újabb 85 milliárd forint kutatás-fejlesztésre »