Az élvonalban a magyar 4G

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Magyarországon működnek a világ harmadik leggyorsabb 4G mobilhálózatai, és az elérhetőség alapján is a globális top 10 között szerepelnek - derült ki az OpenSignal legfrissebb jelentéséből, amelyet a Telenor juttatott el az MTI-hez pénteken.

Emelkedés

A mobilszolgáltatóktól független OpenSignal ingyen letölthető alkalmazásával végzett felhasználói mérések alapján Magyarországon a 4G szolgáltatásokat használók átlagosan másodpercenként 42,61 megabit (Mbps) letöltési sebességgel érhetik el az internetet, ez 2 megabites javulás a tavaly novemberben mért 40,61 Mbps sebességhez képest.

A magyar 4G-hálózatoknál világszerte csupán Szingapúrban (45,62 Mbps) és Dél-Koreában (43,46 Mbps) gyorsabb a negyedik generációs mobilinternet. Jelentősen emelkedett a 4G-s szolgáltatások elérhetősége is Magyarországon: a mobilhálózatra kapcsolódó eszközök idejük 83,59 százalékában férnek hozzá a szolgáltatásokhoz, ezzel a 9. helyen áll a globális listán, míg tavaly novemberben 79,77 százalékkal a 12. helyet érte el az ország.

Nagy tervek

A Miniszterelnökség Digitális jólét program titkársága a jelentéshez fűzött kommentárjában kiemelte: Magyarország a világ élvonalába tartozó 4G mobilhálózattal rendelkezik, így jó helyzetben van ahhoz, hogy a mobil távközlés terén megszerzett pozícióját ne pusztán megőrizze, hanem versenyelőnyre váltsa a digitális átalakulás következő szakaszában meghatározó 5G mobil fejlesztések terén vállalt kezdeményező szereppel.

A kibővült Digitális jólét program, a Digitális jólét program 2.0 jelentős fejlesztési célokat fogalmaz meg annak érdekében, hogy Magyarország azon országok sorába tartozzon, ahol a világon elsőként valósul meg az 5G technológia bevezetése - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A legtöbb újonnan eladott kínai telefon már 5G képes »