Az IMF szabványát követi Kína

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kína megkezdte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) SDDS (Special Data Dissemination Standard) gazdasági statisztikai szabványának alkalmazását - adta ki szerdán közleményben az IMF.

"Az SDDS statisztikai szabvány bevezetése aláhúzza Kína határozott elkötelezettségét a transzparens és nemzetközileg elfogadott legjobb statisztikai eljárások alkalmazása mellett" - jelentette ki David Lipton, az IMF első vezérigazgató helyettese az IMF és a Világbank Limában megrendezésre kerülő éves közgyűlése alkalmából tartott ünnepségen.

"Az SDDS szabvány bevezetése fontos mérföldköve a Kína és az IMF között a statisztikai rendszer javítása érdekében hosszú évek óta folytatott gyümölcsöző együttműködésnek" - jelentette ki Ji Gang, a kínai jegybank alelnöke.

Kínával 65-re emelkedett az IMF SDDS statisztikai szabványát alkalmazó országok száma. Kína 2002 óta alkalmazta az IMF General Data Dissemination System (GDDS) statisztikai rendszerét. Kína SDDS szabványnak megfelelő makrogazdasági adatai a következő honlapon érhetőek el: http://dsbb.imf.org/Pages/SDDS/CtyCtgList.aspx?ctycode=CHN

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Franciaország túlzottan Kína ellátására van utalva »