Az MKB is felháborodott a büntetésen

| olvasási idő: kb. 1 perc

Nem fogadja el a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának tegnapi határozatában foglaltakat az MKB Bank. A hitelintézet bírósághoz fordul annak érdekében, hogy kiderüljön: jogszerűen járt el a végtörlesztések előkészítésében és lebonyolításában.

Teljes mértékben megalapozatlannak tekinti a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa 2013. november 19-én hozott határozatában foglaltakat az MKB Bank. Továbbra is fenntartja a fix árfolyamú végtörlesztésekkel kapcsolatos versenyfelügyeleti eljárásban következetesen képviselt álláspontját, amely szerint a végtörlesztéssel kapcsolatos tevékenysége során mindenben a jogszabályi feltételeknek megfelelően, jogszerűen járt el, a tisztességtelen piaci magatartás tilalmára vonatkozó szabályokat semmilyen módon nem sértette meg.

Ezen a véleményen a GVH mostani, tetemes bírságot kiszabó határozata sem változtat. Álláspontja védelme érdekében az MKB Bank – amely a piaci részesedéséhez és a banki átlaghoz képest is jóval nagyobb részarányt vállalt a végtörlesztésből – bírósághoz fordul.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Tovább növelte eredményét az MKB csoport »