Az MLBKT szerint javult a BMI

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított augusztusi értéke 52,6 pont volt, emelkedett a júliusi 51,2 ponthoz képest - közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hétfőn az MTI-vel.

A mutató emelkedése azt jelzi, hogy válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. Ugyanakkor a korábbi augusztusokkal összevetve az idei érték elmarad az 52,8 pontos hosszú távú augusztusi átlagtól és nem éri el az elmúlt három év 55,1 pontos átlagát. A felmérésben vizsgált részindexek többsége nőtt júliushoz képest. A foglalkoztatottság indexe 50,0 pont fölött maradt ebben a hónapban is, két hónap szűkülés után harmadik alkalommal. A termelési mennyiség indexe nőtt júliushoz képest, és 50,0 pont felett maradt, ami a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve.

A mostani érték átlag feletti, 1995 óta négyszer volt magasabb az index értéke augusztusban. Az új rendelések indexe némileg erősödött, és 50,0 pont felett maradva jelzi, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző hónaphoz viszonyítva.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kedvező évzárás 2019-ben, nőtt a BMI decemberben »