Ázsia lesz a zöldenergia legnagyobb nyertese

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

2030-ra az ázsiai városok körülbelül évente 1,5 trillió dollárt nyernek, ha a zöld-, és fenntartható energiára vonatkozó növekedési előrejelzések igaznak bizonyulnak. Több tízmillió új munkahely születhet, valamint javítják életképességüket és környezetüket is - áll a The Guardian cikkében.

A legnagyobb nyertesek

A célok és a hozzájuk kapcsolódó növekedés elérése azonban a kormányoktól és a vállalkozóktól függ, akik a fenntartható városokba fektetnek, és a zöld energia térnyerését célozzák meg.

A jelentés szerint az ázsiai országok a legnagyobb nyertesek között lesznek a globális fenntartható fejlődési célok elérésében. Jobb lesz a levegő és a víz minősége, jobb tervezésű épületek fognak épülni, és jobban használják majd fel a fizikai erőforrásaikat is.

Mark Malloch Brown, az ENSZ főtitkár-helyettese azt jósolta, hogy a vállalkozások továbbra is alacsony szén-dioxid kibocsátású növekedésbe fektetnek, és nem ilyednek meg a világ második legnagyobb üvegházhatású gázok kibocsátójától.

„Gyanítom, hogy Trump meg fog lepődni, milyen népszerűtlen a döntése az üzleti életben. Ez a dolgokat oly módon visszaveti, nem csak üzletileg, hanem polgárként is veszélyes mindannnyiunk számára.”

 

Minden átalakul

A jelentés szerint a megfizethető lakások Kínában, a legnagyobb gazdasági lehetőség volt. Az ázsiai-csendes –óceáni térségben a megfizethető lakások építése 2030-ra 505 milliárd dollárra lesz tehető. Ez hatalmas előnyökkel járna a fogyasztás csökkentésében, a jobb egészségben, az üvegházhatású gázok csökkentésében és a veszélyes éghajlatváltozás kiküszöbölésében.

Az elektromos járművek 2040-re az autógyártás legalább 35 százalékát teszik ki Ázsiában. Átalakítják a városokat és csökkentik a levegőszennyezést. A megosztáson alapuló közlekedési üzleti modellek szintén erős növekedésnek néznek elébe.

230 millió új mukahely

Ho Ching szerint a városokat az ABC betűk szerint kéne alakítani. A, mint aktív, ahol a gazdaság erőteljes, és jó lehetőségek vannak a polgárok számára. B, mint beautiful, vagyis gyönyörű környezet, kohéziós és befogadó közösséggel. És C, mint clean, vagyis tiszta környezet, amelyet friss és szennyezetlen levegő, valamint tiszta víz jellemez.

A BSDC előrejelzése szerint 2030-ra Ázsia szerte 230 millió új munkahely jön létre a fenntartható áruk és szolgáltatások terén.

Mindenkinek be kell szállni

Ez a tanulmány a január óta megjelenő előrejelzések egyike, amely a világ fenntartható fejlődésének kilátásait vizsgálja. Ahhoz, hogy a növekedés megvalósuljon, a kormányoknak és a vállalkozásoknak a régió egészében együtt kell működniük, és növelniük kell erőfeszítéseiket, hogy környezetbarátabbak legyenek.

Bár a nyeremény nagy, a jelentés szerint a kormányoknak, a vállalkozásoknak, és mindenki másnak is évi 1,7 trillió dollárt kéne befektetni a lehető legnagyobb előnyöket élvezhessék.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Mínuszban a mutatók Ázsiában, Tokió zárva »