Beleegyezett végül a Versenyhivatal a fúzióba

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt a GaranSec Zrt. közvetlen egyedüli irányításszerzéssel megvalósuló összefonódása a G4S Készpénzlogisztikai Kft., a G4S Biztonságtechnikai Zrt., valamint a G4S Holding Kft. felett.

Eljárást indítottak

A GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást a tranzakció bejelentése után, mert a felek által benyújtott űrlap nem tartalmazott a versenyhatások értékeléséhez szükséges minden adatot.

A GaranSec Zrt. a Garancsi István által irányított vállalkozáscsoport (Garancsi-csoport) tagja. A Garancsi-csoportba tartozó vállalkozások magasépítéssel, saját tulajdonú ingatlanok hasznosításával (bérbeadásával és kezelésével), információtechnológiai szolgáltatások és takarítási szolgáltatás nyújtásával foglalkoznak, valamint sporttevékenységet végeznek.

A G4S Készpénzlogisztikai Kft, a G4S Biztonságtechnikai Zrt., a G4S Holding Kft., valamint az utóbbi által irányított G4S Biztonsági Szolgáltatások Zrt. (együttesen: G4S-csoport) biztonsági távfelügyeleti szolgáltatással, ún. élőerős biztonsági őrzési szolgáltatással, biztonságtechnikai rendszerek tervezésével, telepítésével és karbantartásával (utóbbi három szolgáltatás együttesen: integrált biztonsági szolgáltatások), valamint takarítási szolgáltatás és komplex készpénz-logisztikai szolgáltatás nyújtásával foglalkozik. Utóbbi keretében a G4S-csoport megbízójának megfelelő mennyiségű és minőségű készpénzt biztosít, illetve gondoskodik a készpénz-felesleg elszállításáról.

Nem várhatóak káros hatások

Mind a Garancsi-csoport, mind a G4S-csoport foglalkozik takarítással, azonban együttes részesedésük alacsony a szolgáltatás hazai forgalmából (nem éri el az 1 százalékot), így káros horizontális hatások nem várhatók. E mellett a GVH nem azonosított beavatkozásra okot adó vertikális hatást sem.

A Garancsi-csoport tevékenysége – az összefonódás révén – bővülni fog a G4S-csoport tevékenységeivel, amelyek közül egyes integrált biztonságtechnikai szolgáltatási tevékenységek elvileg összekapcsolhatók a Garancsi-csoport ingatlanhasznosítási tevékenységeivel, de a felek részesedése egyik piacon sem éri el azt a szintet, amely mellett káros versenyhatások lehetősége vetődhetne fel a portfólió bővülése okán.

A Garancsi-csoport tevékenységei nincsenek sem átfedő, sem kapcsolódó viszonyban a G4S komplex készpénz-logisztikai szolgáltatási tevékenységeivel, ezért káros versenyhatásokra ennek kapcsán sem kell számítani.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Az Opten szerint erős évet zárt az építőipar »