Belgrádba készül a dubaji pénz

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A szerb fővárost is megújítaná a Burdzs Kalifa projektfejlesztője, Mohamed Ali Rashid Abbar ugyanis 3,1 milliárd dollárt kíván fektetni a Belgrád a vízen elnevezésű projektbe - nyilatkozta a Novi Magazin című hetilapnak Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök-helyettes.

A dubaji uralkodó tanácsadója és az Emaar Properties ingatlanberuházó vállalat elnöke január 12-én látogat a szerb fővárosba, hogy a befektetés részleteiről tárgyaljon.

A szerb kormányfőhelyettes az eddigi terveket ismertetve elmondta, hogy Szerbia feladata a Száva folyó partjának megtisztítása lenne, a kiépítéshez szükséges több mint 3 milliárd dollárt pedig a dubaji befektető biztosítaná.

A Belgrád a vízen elnevezésű projekt keretében felújítanák a Száva folyó másfél kilométeres, jelenleg elhagyatott partját, ahol modern lakó- és üzleti negyedet, illetve rekreációs komplexumot építenének.

Az Emaar Properties az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb ingatlanberuházó vállalata, egyebek mellett ez a cég volt a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a projektfejlesztője.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem örültek az adatoknak a kínai elemzők »