Besegít az országnak a kínai jegybank

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Bank of China Ltd. magyarországi érdekeltsége vállalati fejlesztési beruházások finanszírozására fordítja 500 milliós eurókötvény kibocsátásából befolyt összeget - jelentette pénteken a Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség.

A Bank of China részt vesz egyebek mellett a legnagyobb kelet-közép-európai kínai befektető társaság, a Wanhua csoport érdekeltségébe tartozó BorsodChem, illetve az MVM áramszolgáltató vállalat fejlesztési beruházásainak a finanszírozásában - közölte Csen Huaj-jü, a magyarországi érdekeltség, a Bank of China ZRt. elnök-vérigazgatója.

Az igazgató a magyarországi és a kelet-közép-európai gazdasági növekedésbe vetett befektetői bizalom bizonyítékaként értékelte a kötvénykibocsátás sikeres nemzetközi tőkepiaci fogadatását és meggyőződését fejezte ki, hogy a kínai, közel-keleti és európai piacok összekapcsolását szolgáló kínai Selyemút gazdasági övezet kezdeményezés jelentős fejlesztési lehetőségeket nyit meg a régióban.

A kötvénykibocsátás fontos mérföldköve a kínai Selyemút gazdasági övezet kezdeményezéshez való magyar csatlakozásáról kötött kormányközi megállapodás megvalósításának - emelte ki a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a Bank of China kínai vállalatok fejlesztési beruházásainak támogatása céljából fel kívánja gyorsítani kelet-közép-európai hálózatának a kiépítését.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Megnyitották az észak-erdélyi autópálya szakaszát »