-->

Buffett gyógyszergyártókba vásárolta be magát

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Warren Buffett amerikai milliárdos befektetési társasága, a Berkshire Hathaway a harmadik negyedévben több olyan nagy gyógyszergyártóba vásárolta be magát, amelyek a koronavírus elleni vakcina előállításával foglalkoztak.

Az amerikai tőzsdefelügyeletnek eljuttatott beszámoló szerint a befektetési alap egyenként 1,8-1,9 milliárd dollárért vásárolt részesedést a Merck, a Bristol Myers Squibb és az AbbVie gyógyszergyártókban. A Berkshire ezen felül 136 millió dollárnyi Pfizer-részvényt is beszerzett.

Buffett, aki a világ öt leggazdagabb emberének egyike, még azelőtt szerzett részesedést a gyógyszergyártókban, hogy a Pfizer és a BioNTech, illetve a Moderna a vakcina sikeres teszteléseiről jelentett. Az amerikai milliárdos korábban jelezte: ha úgy döntene, hogy beszállna a gyógyszergyártó ágazatba, azt csak úgy tenné meg, hogy egyszerre több cégben vásárolna részesedést és nem úgy, hogy egy ágazati vállalat nagyobb szeletét szerezné meg. A befektetési alap a harmadik negyedévben folytatta banki részesedéseinek a csökkentését.

Így például csaknem a felére mérsékelte tulajdonhányadát a Wells Fargóban, és megszabadult csaknem teljes JPMorgan Chase részvénycsomagjától, 96 százalékát adta el. Kivétel a Bank of America(BofA) volt, amelyben a részesedését 3 százalékról 12 százalékra növelte. A Berkshire Hathaway saját részvényeit is vásárolja: az idei első kilenc hónapban 15,7 milliárd dollárnyi saját részvényt vásárolt vissza. A befektetési alap részvényportfóliójának az értéke 245,3 milliárd dollár.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Befektetési alapok: a múlt hét kiugró vásárlásai és eladásai »