-->

Csökkent a munkanélküliség a németeknél

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Németországban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküliek száma októberben, már a negyedik egymást követő hónapban jegyeztek fel visszaesést.

A Bundesagentur für Arbeit (BA) német szövetségi munkaügyi hivatal csütörtökön azt közölte, hogy adatai szerint októberben 2 millió 863 ezren voltak munka nélkül Németországban. Ez 35 ezerrel kevesebb szeptemberhez képest, amikor szerényebben, 10 ezerrel esett vissza a munkanélküliek száma egy hónap alatt. Szakértők a munkanélküliek számának kisebb, 5 ezres csökkenésével számoltak októberre. Az októberi munkanélküliségi ráta 6,2 százalékra mérséklődött a szeptemberi 6,3 százalékról.

A ráta augusztusban 6,4 százalék volt, 2015 augusztusa óta a legmagasabb. A koronavírus-járvány következtében a német gazdaság a második világháború óta a legmélyebb válságba jutott, a GDP 9,7 százalékkal csökkent az idei második negyedévben az előző három hónaphoz képest. A mélyponton viszont már májusban túljutott, és a makromutatók a helyzet javulását jelzik. Ezek alapján a német kormány szeptember elején 6,3 százalékról 5,8 százalékra fogta vissza a német GDP idei csökkenésével kapcsolatos várakozását.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Októberben is csökkentek a német termelői árak »