-->

Csökkent a német foglalkoztatottság

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A német konjunktúra lassulása a munkaerőpiacon is kezdi éreztetni hatását, augusztusban nőtt a munkanélküliek száma az előző havihoz képest és emelkedett a munkanélküliségi ráta is a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) csütörtökön publikált jelentése szerint.

Augusztusban az előző havihoz képest 44 ezerrel 2,319 millióra nőtt a munkanélküliek száma Németországban, a munkanélküliségi ráta pedig 0,1 százalékponttal 5,1 százalékra emelkedett. Szezonális kiigazítással 4 ezerrel emelkedett a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta pedig 5,0 százalékon nem változott. Augusztusban 795 ezer betöltetlen munkahelyet jelentettek be a hivatalnál, 33 ezerrel kevesebbet mint az előző hónapban. Szezonális kiigazítással a betöltetlen munkahelyek száma 8 ezerrel csökkent.

A hivatal foglalkoztatási indexe, a BA-X az előző havihoz képest egy ponttal 242-re csökkent augusztusban és ezzel tíz ponttal maradt el az egy évvel korábbitól. "A konjunkturális lassulás kezdi éreztetni hatását a munkaerőpiacon, de összességében még mindig robusztusnak számít" - kommentálta az augusztus havi jelentést Detlef Scheele, a BA igazgatója. A szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis adatai szerint júliusban 45,29 millió volt a foglalkoztatottak száma Németországban, 14 ezerrel több mint az előző hónapban és 374 ezerrel több mint egy évvel korábban.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

USA: többen szorulnak a segélyre »