-->

Demján kiakadt, Orbántól kér segítséget

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke szerint a takarékszövetkezeti integráció célja a szövetkezeti szektor eredményének és vagyonának növelése volt, az eddigi események azonban ennek ellenkezőjét támasztják alá.

Demján Sándor erről egy nyílt levélben írt, amelyben azt kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, ellenőrizzék a célok teljesülését.

A levélben az OTSZ elnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy az integráció eredményeként a takarékszövetkezetek mérlegfőösszege jelentősen csökkent, a korábbi 10 milliárd forintos nyereségük 2 milliárdos veszteségbe fordult.

Rámutatott, hogy eközben a "Spéder Zoltán vezette konzorcium többségi tulajdonába került" Takarékbank tizenhatszorosára növelte nyereségét, a szintén integrációs tag FHB vesztesége 10 milliárd forint lett, amellyel az egész takarékszövetkezeti szektor eredményessége "súlyos veszteségbe csapott át".

Állítása szerint az FHB tőkeemelésénél bizonyos szövetkezeteket kényszerítettek, hogy "a névérték hétszeresén vegyenek új részvényeket"

Az OTSZ-elnök azt is írta levelében, hogy üzleti körök "céghálót szőnek a takarékszövetkezeti szektor köré, parazitaként szívják ki erőforrásait".

Demján Sándor szerint az integráció célja a szövetkezeti szektor eredményének és vagyonának növelése volt, az eddigi események azonban ennek ellenkezőjét támasztják alá. Levelében úgy fogalmazott, hogy meg kell akadályozni 130 ezer szövetkezeti részjegytulajdonos kisemmizését.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés