Egyre gyorsabban gurulnak a Hankook kerekei

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Jelentősen, 6,5 százalékkal nőtt a Hankook Tire gumiabroncs gyártó árbevétele a harmadik negyedévben, a vállalat üzemi eredménye 20,2 százalékkal haladta meg az előző negyedévit, dél-koreai pénznemben számolva - közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. pénteken.

Ezzel a dél-koreai vállalat 1,328 milliárd euró (1725,4 milliárd won) árbevételt, és 186,1 millió euró (241,7 milliárd won) üzemi eredményt ért el a szeptember végéig tartó három hónapban.

Jobban összpontosíthat

Az egy évvel korábbi időszakhoz képest 0,6 százalékkal nőtt a Hankook árbevétele és 12,4 százalékkal csökkent az üzemi eredménye, wonban számolva - derült ki az adatokból. A tájékoztatás szerint különösen az észak-amerikai városi terepjáró (SUV) és kisteherautó abroncs (LTR) piacon nőtt az értékesítés. A prémium kategóriás ultra-nagyteljesítményű (UHP) piaci szegmens a vállalat teljes árbevételének körülbelül 40 százalékát adta, és világszintű konszolidált üzemi nyereség növekedéséhez is jelentős mértékben hozzájárult.

Az észak-amerikai és európai gazdasági fellendülésnek köszönhetően a Hankook Tire még erősebben összpontosíthatott értékesítése bővítésére az UHP gumiabroncs szegmensben - áll a közleményben. A Hankook Tire tovább bővítette eredeti gyári felszerelés üzletágát az európai autógyártókkal, valamint jelentős növekedést ért el a régió téli gumiabroncs piacán is - írják.

Minket választott

A vállalat amellett, hogy több nagy autógyár beszállítója, a világ 180 országában értékesíti termékeit és 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A Hankook Tire Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült.

A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan bővül. A cég már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, szabadidő terepjárók (SUV) és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Szépen gyarapodott a Digi csoport »