Egyre több a munkanélküli az oroszoknál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Oroszországban júniusban lassult a kiskereskedelmi forgalom csökkenése, miközben nőtt a munkanélküliség.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint júniusban éves szinten 7,7 százalékra mérséklődött a kiskereskedelmi forgalom csökkenése a májusi 19,2 százalékos esést követően, mivel fokozatosan újranyitottak a boltok az után, hogy a koronavírus-járvány miatt áprilistól csaknem másfél hónapig zárva voltak. Szakértők nagyobb, 10,5 százalékos júniusi forgalomcsökkenéssel számoltak. Májushoz képest 15,8 százalékkal nőtt az orosz kiskereskedelmi forgalom júniusban.

Az idei második negyedévben 16,6 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom éves szinten és 16,1 százalékkal hanyatlott az első negyedévvel összevetve. Az idei első hat hónapban az orosz kiskereskedelmi forgalom 6,4 százalékkal zsugorodott a tavalyi azonos időszakkal összevetve. Oroszországban júniusban a munkanélküliség 6,2 százalékra emelkedett a májusi 6,1 százalékról.

Júniusban 4 millió 606 ezer munkanélkülit tartottak nyilván Oroszországban, ami 93 ezerrel több a májusinál. Áprilisban 5,8 százalék, márciusban pedig még csak 4,7 százalék volt a munkanélküliség. A munkanélküliség tavaly augusztusban 4,3 százalék volt, 1991 óta a legalacsonyabb.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kétmilliárd értékű hamis árut fogtak eddig idén »