Elindult az első felújított Talent motorvonat

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Forgalomba állt az első felújított Talent motorvonat a Győr-Hegyeshalom-Bécs vasútvonalon - közölte a MÁV-Start pénteken az MTI-vel.

A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB az idén áprilisban kötött két évre szóló szerződést a Győr és Bécs közötti eurégiós közlekedésben használt tíz Talent motorvonat nagyjavítására, a konstrukciós hiba megszüntetésére. A javítás és felújítás kiterjedt többek között a forgóváz egységeire, a fékrendszerre, a vezetőállásra és az utastérre egyaránt. Az MTI érdeklődésére a MÁV közölte, az első Talent felújítása mintegy 500 millió forintba, a teljes flotta várhatóan 5 milliárd forintba kerül majd. A Bombardier Talent motorvonatok 2006-os kormányzati döntés alapján kerültek a vasúttársasághoz, a szerelvények nagy költségek árán is csak viszonylag alacsonyabb üzemképességgel tudtak üzemelni az elmúlt több mint tíz évben. Jelenleg három-négy darab jármű üzemeltethető, így akár egy meghibásodás is jelentősen befolyásolhatja a forgalomba állítható járművek számát.

A különböző műszaki problémák következtében a gyártóval a járművek tulajdonosaként a MÁV jelenleg is perben áll - írták a közleményben.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Megújúl a szolnoki vasútvonalat, jelentős forgalmi változások »