Eljött ez is, felezik a GDP-növekedési prognózist

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

A német kormány felére csökkenti az idei gazdasági növekedésre vonatkozó eddigi előrejelzését - nyilatkozta egy német kormányzati forrás a Reuters hírügynökségnek pénteken.

A forrás szerint a kormány a jövő héten 0,5 százalékra csökkenti az idei GDP-növekedéssel kapcsolatos hivatalos várakozását a januárban becsült 1 százalékról. A német gazdaság tavaly 1,5 százalékkal nőtt. A hírügynökség egy másik jelentésében idézte Jens Weidmannt, a német Bundesbank jelenleg Washingtonban tartózkodó elnökét, aki szintén borúlátó és azt mondta, hogy a német gazdaság növekedése idén lassul. Szerinte a bővülés üteme 1 százalék alatti lesz, részben annak a hatására, hogy kedvezőtlenül befolyásolják a befektetéseket a kereskedelmi viszályok és a Brexittel kapcsolatos bizonytalanságok.

A Bundesbank legfrissebb, decemberi előrejelzésében 1,6 százalékos idei német gazdasági növekedésre számít, de Jens Weidmann pénteken azt mondta, hogy "valószínűbbek tűnik" a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden nyilvánosságra hozott legújabb előrejelzésében szereplő 0,8 százalékos GDP-bővülés.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A szolgáltatásoknak köszönhetjük a növekedést »