Energiabiztonsági okokra hivatkozik a kormánypárt

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az ország energiabiztonságát szolgálja a Fidesz véleménye szerint az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek visszavásárlása - írta a párt országgyűlési frakciója az közleményében.

A kormánypárt a szocialista Józsa István sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Az MSZP-s politikus azt mondta, nincs racionális magyarázat az E.ON veszteséges gázüzletágának megvásárlására. Az ellenzéki politikus közölte: a kormány tranzakciója a hűtlen kezelés gyanúját is felveti, mivel szerintük az állam - a hírekből feltételezhetően - a piaci ár kétszereséért vásárolta meg a vállalatot.

A Fidesz közleménye viszont úgy fogalmaz, hogy Józsa Istvánnak ismét sikerült olyat mondania, amely megerősíti: a szocialistáknak nem az ország biztonsága számít, és nem a magyar emberek oldalán állnak. Megdöbbentőnek nevezik, hogy a szocialisták "akkor emelik fel a szavukat és riogatják a lakosságot", amikor a kormány visszavásárolja mindazt, amit ők egyszer már kiárusítottak.

Az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek visszavásárlása az ország energiabiztonságát szolgálja - hangsúlyozzák. Hozzáteszik, hogy a megállapodásnak köszönhetően Magyarország sokkal kiegyensúlyozottabb helyzetbe kerül a beszerzést illetően.

A közlemény kiemeli, hogy a gázüzletág megszerzésével a kormánynak beleszólása lehet a magyar lakosság gázellátását érintő kérdésekbe, és ezzel újabb eszköz áll rendelkezésére a további rezsicsökkentéshez. "Ezt a lépést kritizálni cinikus és képmutató dolog, főleg attól a szocialista párttól, amely kormányzása alatt nemhogy nem csökkentette az emberek terheit, de kiárusította a nemzeti vagyont és megszorító gazdaságpolitikájával tönkretette Magyarországot" - zárják a közleményt.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Részesedést vásárol a német kormány »