Figyelem, megint kivontak valamit a forgalomból!

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Interneten rendelhető étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - tudatta a szervezet.

A potencianövekedést elősegítő étrend-kiegészítőket gyógyszerhatóanyag jelenléte miatt kellett azonnali hatállyal kivonni. A hivatal arra kéri az érintetteket, hogy a Natur Herb Medical Kft. által forgalmazott Herkules és Maraton extra elnevezésű terméket ne fogyasszák el, azokban laboratóriumi vizsgálatok ugyanis gyógyszerhatóanyagokat, Tadalafilt és Szildenafilt mutattak ki. A Nébih közleményében rámutat: az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben gyógyszerhatóanyagok nem lehetnek, mert azok keringési és idegrendszeri problémát okozhatnak.

A gyógyszerhatóanyagok felhasználása kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, az ilyen típusú hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött - tették hozzá. Az ügyben az eljárás folyamatban van, a forgalmazó élelmiszer-ellenőrzési bírságra is számíthat.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A Nébih az élelmiszerpazarlás ellen »