Fokozódik a helyzet a menekültügyben

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 2 perc

Meghalt egy ötven év körüli férfi Bicskén, akit a mentősök nem tudtak újraéleszteni - mondta el az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-nek. A hírügynökség információi szerint a férfi a vasútállomásnál lévő migránsokhoz tartozott. Közben megállítottak a rendőrök mintegy kétszáz migránst azok közül, akik délután kitörtek a röszkei Dugonyi úti gyűjtőpontról péntek délután - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Emelett Csehország, Lengyelország és Szlovákia támogatásáról biztosította Magyarországot.

Meghalt egy ötven év körüli férfi Bicskén, akit a mentősök nem tudtak újraéleszteni - mondta el az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-nek. A hírügynökség információi szerint a férfi a vasútállomásnál lévő migránsokhoz tartozott.

Győrfi Pál közölte, a helyben lévő mentőegység érkezett egy összeesett férfihoz, akit a vasúti sínek közelében láttak el. A férfit ötven percig próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Az elhunyt személyazonosságát a rendőrség fogja tisztázni, a halál pontos okát pedig szakértői vizsgálat állapítja meg.

A rendőrség honlapján publikált közlemény szerint a péntek délutáni kitörés során az állomásról kifutó 350 migráns között volt az az ismeretlen személyazonosságú férfi, aki a szerelvénytől mintegy 800 méterre összeesett.Az M1-es és az M7-es autópálya szétválásánál gyalogos tempóban halad a forgalom

Elindultak a menekültek

Lassú haladásra kell számítaniuk az autósoknak az M1-es és az M7-as autópálya kivezető szakaszán a pályák szétválásánál, ott tart ugyanis a péntek délután a budapesti Keleti pályaudvartól elindult migránsok menetének eleje - mondta Lipták Gábor, az Útinform információs főmunkatársa az MTI-nek.

Lipták Gábor szerint az M1-M7 kivezető oldalán, a 7-14 kilométer közötti szakaszon, ahol rendőrök terelik a vonulókat, gyalogos tempóban halad a forgalom. Emiatt az 1-es főúton is lelassult a közlekedés Budaörsnél.

Az M3-as kivezető szakaszán, ahol a 34-es kilométernél korábban baleset volt, nincs már forgalomkorlátozás, de lassabb tempóban lehet közlekedni a 34-26 kilométer közötti szakaszon.  Pilisvörösvárnál olyan építési munka zajlik, ami miatt mindkét irányban több perces várakozásra kell számítaniuk az utazóknak.

Vannak, akik Bicskére mentek

Körülbelül nyolcvanan mentek péntek délután önként a bicskei vasútállomásról a város menekülttáborába - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. Délután fél hat körül 51 ember, köztük sok nő és kisgyerek - szállt fel az őket a táborba szállító buszra. A csoportnak rohamfelszerelésbe öltözött rendőrök álltak sorfalat. Egy órával korábban egy másik, körülbelül harminctagú csoport indult a táborba a pályaudvarról.

A V4-ek kiálltak mellettünk

Csehország, Lengyelország és Szlovákia teljes támogatásáról biztosította Magyarországot az országot érő hatalmas migrációs nyomásra való tekintettel - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh kormányfő a péntek délután kezdődött rendkívüli visegrádi miniszterelnöki csúcstalálkozó után.

Ewa Kopacz lengyel kormányfő a közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy országa az európai szolidaritás mögött áll, és nem fordít hátat európai partnereinek, sem pedig azoknak, akik életüket kockáztatva jutnak el Európába. Robert Fico szlovák miniszterelnök kijelentette, hogy a visegrádi négyeknek érdeke a schengeni rendszer megőrzése.

A prágai találkozón a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák kormányfő vett részt, hogy megvitassák a migrációs válság legújabb fejleményeit, és egyeztessék álláspontjukat az európai uniós tanácskozások előtt.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés