-->

Gyors ütemben digitalizálódik a bankrendszer

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Manapság minden szektor arra kényszerül, hogy szolgáltatásait egyre színvonalasabb digitális szolgáltatássá transzformálja. A bankszektorban most nagy tömegben zajlik az efféle innováció. A K&H Bank vezérigazgatóját kérdeztük Brüsszelben, hogy ők hol tartanak a folyamatban.

Hitelminősítői dicséretet kaptak

Megerősítette három magyarországi bank, a K&H Bank, az Erste Bank Hungary (EBH) és CIB besorolásait a Fitch Ratings, egyes alapszintű hitelképességi mutatóikat pedig javította.

A nemzetközi hitelminősítő csütörtök este Londonban bejelentette, hogy a K&H és az EBH hosszú távú osztályzatát "BBB", a CIB Bank hosszú távú besorolását "BBB mínusz" szinten erősítette meg. Mindhárom osztályzat kilátása stabil.

A Fitch ugyanakkor emelte e bankok "életképességi" minősítéseit (Viability Ratings, VR), a K&H esetében "bb plusz"-ra az eddigi "bb"-ről, a magyar Erste-érdekeltség esetében "b plusz"-ra "b"-ről, a CIB esetében pedig "b"-re az eddigi "b mínusz"-ról.

A Fitch Ratings módszertanában a VR-mutató az egyes pénzintézeteknek a normál üzletmenetből fakadó inherens hitelképességi minőségét méri, a rendkívüli külső segítség lehetőségének figyelembe vétele nélkül.

Akad kockázat is

A hosszú távú osztályzatok megerősítéséhez fűzött indoklásában a hitelminősítő közölte, hogy e lépésében a három anyabank, a KBC Bank, az Erste Group Bank AG és az Intesa Sanpaolo segítségnyújtási képességéről és hajlandóságáról alkotott változatlan nézete volt a fő tényező.

A Fitch megítélése szerint a KBC, az Erste és az Intesa a jövőben is jelentős hajlandóságot mutat majd a magyar érdekeltségek támogatására szükség esetén, mivel a közép- és kelet-európai térség továbbra is stratégiai fontosságú mindhármuk számára.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Idősotthonoknak segít az UniCredit Bank »