Háromszáz millióval több jut a nyugdíjas évekre

| forrás:
OTP Nyugdíjpénztár
| olvasási idő: kb. 1 perc

Több mint 300 millió forinttal több adó-visszatérítés érkezett a pénztártagok számlájára az OTP Nyugdíjpénztárnál, ez 12%-os emelkedés a tavalyi összeghez képest. Ez a növekedés többek közt annak a bíztató eredménynek köszönhető, hogy évről-évre nemcsak a pénztári számlájukra egyénileg befizetők száma növekszik, de a számlákra beérkezett összegek is. Azoknak, akik eddig hezitáltak, most eljött a cselekvés ideje: július végéig különösen jó alkalom kínálkozik a hosszútávú öngondoskodás megkezdésére.

Összesen több mint 2 milliárd forint értékű adó-visszatérítéssel nőtt az OTP Nyugdíjpénztár tagjainak megtakarítása 2019 első félévében. Ez az összeg 300 millió forinttal több, mint 2018-as év azonos időszakában. A pénztártagoknak ez az egyéni befizetésük mértékétől függően akár 150 000 Ft többletet is jelenthet éves szinten.

Az adó-visszatérítés összegének emelkedése annak köszönhető, hogy az elmúlt 10 évet vizsgálva a tavalyi évben rekordot döntött az egyéni befizetések összege. A jelen pillanatban mintegy 230 ezer tagot számláló OTP Nyugdíjpénztár tagjai láthatóan egyre tudatosabban kezelik pénzügyeiket, ellentétben a lakosság körében mutatkozó tendenciával. Nincs még késő, sőt!

„A nyár hagyományosan már nem a fogadalmak, hanem a cselekvés időszaka. Legalábbis ezt szeretnénk idén is ösztönözni július 31-ig futó garantált ajándékkal egybekötött belépési akciónk segítségével. Látva az idei adó-visszatérítés összegét, bizakodással tölt el, hogy egyre többen ismerik fel az öngondoskodás fontosságát, és azt hogy szükség van az egyéni hosszú távú megtakarításokra” – mondta el Horpácsi Krisztina, az OTP Nyugdíjpénztár ügyfélkapcsolati és szolgáltatási főosztályvezetője. „Tudjuk, hogy sokszor az első lépést a legnehezebb megtenni, ebben szeretnénk segíteni az új belépőinknek, akik most első egyéni befizetésük összegétől függően akár 100 000 forinttal is növelhetik az öngondoskodásra szánt összeget már induláskor” – tette hozzá.

A belépési akcióban részt vehet minden olyan a 16. életévét betöltött természetes személy, aki megfelel a játékszabályzatban meghatározott feltételeknek. Ahhoz, hogy a reménybeli nyugdíjpénztári tag jogosulttá váljon a garantált ajándékra, legelőször is a kampány ideje alatt hibátlanul és hiánytalanul ki kell töltenie a Belépési nyilatkozatot, valamint egy Rendelkező nyilatkozatot. Legalább az 5000 Ft-os minimum tagdíjat be kell fizetnie a nyugdíjpénztári számlájára. Minél nagyobb összegű az első befizetés, annál magasabb a garantált ajándék összege. Ha valaki például első befizetésként befizet 500 ezer forintot, és teljesíti a nyereményszabályzatban közölt feltételeket, 100 ezer forint nyereményösszeget, azaz a befizetett összeg 20%-át megkaphatja az OTP Nyugdíjpénztári számlájára.   Ezen felül nemcsak a befizetett összeg, hanem a nyeremény összege után is jogosulttá válhat a 20%-os adó-visszatérítésre, amivel tovább növelheti a megtakarításának összegét.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Több ezren vállalnak munkát nyugdíj mellett »