Háromszázmillióért a magyarok mondják meg, hogyan viselkedj

| forrás:
V. A. F.
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

300 millió forintos kutatási-fejlesztési projektet indított a BalaBit annak érdekében, hogy egy olyan megoldást dolgozzon ki, ami az emberi viselkedésminták gyűjtésével támogatja az üzleti döntéshozatalt.

A biztonsagportal.hu szerzője, Kristóf Csaba arról ír, hogy világ informatikai rendszerei folyamatosan növekvő mennyiségű adatot állítanak elő - egyes becslések szerint naponta körülbelül 2.5 exabyte adat születik -, mely rengeteg kiaknázatlan információt hordoz magában. Az ilyen adathalmazok feldolgozása, korrelálása és elemzése az informatika egyik legdinamikusabban fejlődő területe. Azonban - az óriási mennyiségű strukturált és strukturálatlan adatmennyiséget figyelembe véve - mindez egy különleges és nehéz feladat, speciális eszközöket igényel, hiszen a klasszikus adatbáziskezelő technikák ilyen méretekben már nem működnek hatékonyan.

A fejlesztési projektet két év alatt 300 millió forintból valósítja meg a magyar vállalat, amihez az Új Széchenyi Terv keretében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap 192 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatást nyújt. Az új fejlesztések eredményeként a cég azt reméli, hogy a rendszerüzemeltetésen és az informatikai biztonságon túl a jövőben az üzleti intelligencia és a döntéstámogató rendszerek piacára is beléphet naplózó eszközeivel.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Programozd a jövőd! »