Hasznos tanácsok a fürdőszobánk felújításához

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az idei év igazán sokszínűnek tekinthető a fürdőszobatrendeket illetően, hiszen a teljes letisztultságtól kezdve a minimalista stíluson át a színes fürdőszobáig változatos termékpalettáról válogathatunk. Ráadásul az eltérő stílusú csempékhez különböző anyagú és formájú szanitereket is társíthatunk, hogy aztán a csodálatos összhatást dizájn csaptelepekkel és modern bútorokkal fejeljük meg - írja közleményében az újHÁZ Centrum.

Válasszunk szanitert okosan!

Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a tökéletes fürdőszoba kulcsa a burkolóanyagok és a szaniterek harmóniájában rejlik. Jó hír azonban a felújítás előtt állók számára, hogy mindkét termékkör fénykorát éli, a designerek minden évben újabb és újabb látványos és praktikus megoldásokkal rukkolnak elő hol a vásárlók meghökkentése, hol pedig épp megnyugtatása érdekében.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Merthogy a két ellenpólus, ami között a termékportfóliók mozognak a figyelemfelkeltőtől a lágyabb, spa-hangulatú darabokig terjednek, köztük azonban széles, minden igényt kielégítő kínálat található meg.

"Abszolút a virágkorukat élik a magasfényű, fehér szaniterek, amelyek közül is a szögletes változatok azok, amik tapasztalataink szerint különösen felkeltik a vásárlók érdeklődését" - mondták az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakértői, akik szerint ugyanakkor továbbra jelentős igény mutatkozik meg az ovális mosdótálakra.

Az elmúlt években megfigyelhető volt a pultba süllyeszthető tálak szerepének növekedése, amely főként a természetes hatású burkolóanyagokkal kiegészülve tudja a megfelelő hatást kelteni. 

Forrás: újHÁZ Centrum

"Mindig arra törekszünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vásárlók úgy válasszák ki a az egyes csoportokat, hogy a látvány mellett a funkcionalitás és a tartós, hosszú élettartam is szempont legyen" - magyarázták.

Hozzátették: éppen ezért továbbra is a mosdók esetében kifejezetten a porcelán darabokat ajánlják melyek a hosszabb ideig őrzik meg kifogástalan állapotukat a szintetikus társaikhoz képest.Mindezeken túl azonban a márványból készült darabok is igen meghatározó mértékben vannak jelen, amelyek a szakértők szerint egy minimál stílusú fürdőszobában kiváló választások lehetnek. 

Az örök kérdés: zuhanytálca vagy kád?

Az elmúlt évek trendjeit figyelembe véve a legszembeötlőbb változások a zuhanytálcák körében mentek végbe, miután a termékek iránti kereslet drasztikusan visszaesett.

"Elképesztő népszerűségnek örvendenek a vásárlók részéről azok a megoldások, amelyekhez nincs szükség zuhanytálcára, így a fürdőszoba burkolatának harmóniája és tökéletessége nem tud megtörni" - mondták az újHÁZ Centrum szakértői, majd hozzátették, ebben az esetben a kivitelezők úgy alakítják ki a zuhanyrészt, hogy az a szükséges lejtés mellett síkban legyen a teljes fürdőszobával.

Ez a kényelmes megoldás ráadásul növeli a helyiség nagyságának érzetét is, a köré építhető üvegajtók pedig akár harmonikaszerűen is becsukhatók, így aztán az optikai csalás még tovább fokozható.

A nagyobb fürdőszobák esetében az idei évben is megfigyelhető, hogy egyre inkább nő az igény a térben szabadon álló kádak iránt, melyek abszolút látványos elemei lehetnek a helyiségnek, s kiváló fókuszpontként is szolgálhatnak.

Forrás: újHÁZ Centrum

Fontosnak tartják azonban a szakértők hangsúlyozni, hogy egy-egy látványosabb darab esetén törekedjünk arra, hogy olyan burkolóanyagokat válasszunk, melyek visszafogottságukkal ki tudják emelni a különleges kád formáját, egyedülálló lábazatát. 

Annak ellenére, hogy ezek a design-darabok hatalmas rajongótáborral rendelkeznek a fürdőszoba-felújítás előtt állók körében, praktikum szempontjából az újHÁZ Centrum szakértői a paravánnal kombinált kádak telepítését javasolják.

"Két funkciót tudunk ezáltal hozzájuk társítani, hiszen fürdésre és zuhanyzásra egyaránt tökéletesen alkalmassá válnak egyetlen egyszerű kiegészítő segítségével" - tették hozzá.

Úgy vélik, érdemes kiváló minőségű, innovatív anyagból készült darabokat választani, melyek alján található megerősítés szavatolni tudja a szaniter hosszan tartó tökéletes megjelenését.

Az ördög a részletekben rejlik

A szakértők tapasztalatai szerint a kiegészítők, így például a csaptelepek vagy éppen a zuhanyrózsák eladása terén is megfigyelhető, hogy a vásárlók elsődleges prioritásként a látványra tekintenek, így a design darabok azok, amelyek magasabb árképzésük ellenére is a figyelem középpontjába kerülnek. 

Az újHÁZ Centrumnál úgy vélik: a csaptelepek vásárlása során némi szemléletváltásra lenne szükség, és fontosnak tartanák, hogy a vásárlók környezettudatos gondolkozása is megjelenjen a vásárlási döntésük meghozatalakor.

"Az echo darabok között is számos dizájn csaptelep található meg, így a látvány és a fenntarthatóság tökéletesen meg tudna férni egymás mellett" - mutattak rá, majd hozzáfűzték: mindez a most divatba jövő természetes és kőhatású csempékkel és nagyméretű beton járólapokkal kiegészülve rendkívül látványos eredményt tud produkálni.

"Egyértelműen nő a kereslet a legnagyobb gyártók kombinált berendezéseire és élményzuhanyaira, csak úgy, mint a színes csaptelepekre, amik igazán látványos elemei lehetnek a fürdőszobáknak" - mondták.

Mint kifejtették, nem csak szaniterekből szélesedett a választék, de ultramodern, formatervezett fürdőszoba-bútorok is megjelentek a kínálatban, így lehetőség nyílik arra, hogy akár valóban egy helyen összeállíthassuk álmaink fürdőszobáját: a csaptelepektől a burkolatokon át a fürdőszobabútorig. 

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A magyar lakásállomány nagy része felújításra szorul »