Házon belül folytatja a pénzosztást a kormány

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Országvédelmi Alapból és tartalékokból csoportosít át a kormány a legfrissebb Magyar Közlöny szerint.

A minisztériumok a haszonélvezők

A határozat szerint a kabinet az Országvédelmi Alap cím terhére 2,403 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el, melynek eredményeként a Belügyminisztérium alá tartozó rendőrség kap 90 millió forintot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 100 millió forintot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium informatikai fejlesztési ügynöksége több mint 600 millió forintot, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer fejlesztésére pedig csaknem 1,6 milliárd forint jut.

A határozat értelmében egyúttal a Miniszterelnökség rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt tartalékból átcsoportosít 700 millió forintot, egyrészt az Emmi részére 550 millió forintot, egyházi közösségi célú programokra és beruházásokra, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium javára 150 millió forintot.

A kormány módosította egyes korábbi határozatait, így például a Magyar Olimpiai Bizottság által kiemelt sportágak fejlesztési koncepciójában a Nemzeti Sportközpontok alcím javára rendelt összeget 2016. december 31-e helyett 2017. június 30-ig kell elszámolni és visszatéríteni.

Jól álltunk

Novemberben 2 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás, a tizenegy havi szufficit 59,3 milliárd forintra emelkedett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az előzetes adatokat.

Az államháztartás november végi, önkormányzatok nélkül elért szufficitje a központi költségvetés 10,9 milliárd forintos, a társadalombiztosítási alapok 8,9 milliárd forintos hiányából, valamint az elkülönített állami pénzalapok 79,1 milliárd forintos többletéből tevődik össze.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés