Hibrid gyártósor működik az Art Water-nél

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Több mint 840 millió forintos beruházással, 380 millió forint európai uniós és hazai támogatás felhasználás mellett bővíti termelési kapacitását az ásványvíz palackozással foglalkozó Art Water Kft. a Vas megyei Horvátzsidányban - közölte az MTI-vel a társaság ügyvezetője.

Dorogi Éva elmondta, hogy a beruházás keretében felújították az üzemcsarnokot, beszereltek egy óránkét tízezer palack kapacitású hibrid gyártósort, kialakítottak egy légkonyhát, felszereltek egy keverő-mérőegységet, egy korszerű laboratóriumot, valamint beszereztek egy új palackozó és csomagoló gépsort is. Az új hibrid gépsoron üveges, PET-palackos, újrahasznosított PLA-palackos szénsavas és szénsavmentes ásványvizek palackozására, de akár gyümölcslé alapú termékek gyártására is lehetőség van. A berendezéseket még tesztelik, várhatóan 2020 január 1-jén indul a termelés. Terveik szerint a kapacitás kihasználására már a jövő év első felében bevezetnek egy második műszakot, és a dolgozók létszámát is növelik a jelenleg 10 embert foglalkoztató üzemben.

Dorogi Éva szólt arról is, hogy az általuk korábban is kizárólag természetes összetevők felhasználásával gyártott Alpokaqua ásnyvizek mellett termékpalettájukon ma már megtalálhatók az ízesített ásványvizek, a prémium forrásvíz, valamint egy saját fejlesztésű, négy új ízben, fermentációs technológiával gyártott üdítő is. Hozzáfűzte: termékeiket egyelőre Magyarországon értékesítik, de a jövőben nyitni kívánnak a külföldi piacok felé is. Az Art Water Kft. nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 2017-ben 25,3 millió forint, 2018-ban pedig 11,1 millió forint volt.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ezután csak hibridet gyárt az EU-nak a Suzuki Esztergom »