Hillary Clinton megszólalt a vereség után

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Hillary Clinton, az amerikai elnökválasztáson alulmaradt jelölt együttműködést ígért a győztes Donald Trumpnak, és fontosnak mondta, hogy az Egyesült Államok befogadó és nagylelkű ország legyen.

Clinton kedden éjjel, amikor kiderült, hogy elveszítette az elnökválasztást, még nem jelent meg a nyilvánosság előtt, csak szerda délelőtt mondta el beszédét.

Hillary beszéde

Hillary Clinton előtt volt alelnökjelöltje, Tim Kaine virginiai politikus mondott rövid beszédet, amelyben méltatta Clinton eddigi munkásságát, s hangsúlyozta, hogy mindaz, amit eddig tett, kivált a családok és a gyermekek érdekében, maradandó érték.

Pódiumra lépve Hillary Clinton percekig nem jutott szóhoz: könnyezve és sírva ugyan, de hosszú percekig tapsoltak hívei, a volt elnökjelölt nem győzte köszönni a támogatásukat. Majd rövid, de érzelmekkel telített beszédet mondott.

Hillary Clinton elmondta, hogy felajánlotta támogatását republikánus riválisának, Donald Trump megválasztott elnöknek, s reméli, hogy Trump sikeres elnöke lesz valamennyi amerikainak.

"Ez nem az az eredmény, amelyre számítottunk, sajnálom, és fájdalmas, de a mi kampányunk nem egyetlen emberről, nem is egyetlen választásról szólt, hanem arról, hogy erős, befogadó és nagylelkű országot építsünk" - fogalmazott Clinton. Hangsúlyozta, hogy nyílt szívvel meg kell adni Trumpnak a lehetőséget, hogy sikeresen irányítsa az országot.

Egy tisztességesebb Amerikáért

Hillary Clinton kitért rá, hogy az amerikai demokrácia sajátja, hogy a hatalomátadás békés és zökkenőmentes, és fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a törvényességet, az egyenlő jogokat és a vallásgyakorlás szabadságát tiszteletben kell tartani. "A mi állampolgári felelősségünk, hogy folytassuk a tisztességesebb Amerika felépítését" - fogalmazott.

S miután kifejezte háláját és köszönetét Barack Obama jelenlegi elnöknek és feleségének, még arra is volt gondja, hogy biztassa nőtársait. Megjegyezte: nagyon büszke rá, hogy az "élharcosuk lehetett".

A CNN és az MSNBC hírtelevíziók kommentátorai egyébként nem mulasztották el megjegyezni, hogy Hillary Clinton lila reverzes, sötétszürke kosztümben volt, a gyász színeit öltötte, mint ahogyan férje, Bill Cinton volt elnök is lila nyakkendőt viselt.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Megugrott a csődvédelmi kérelmek száma »