Hosszú távon senkinek sem jó a Brexit körüli bizonytalanság

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kedvezőtlenül hat a globális pénzügyi szolgáltatókra a Brexit körüli bizonytalanság - közölte a Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Még több mint két év

Gálik Zoltán hangsúlyozta, a bankok és a biztosítók hosszú távon gondolkodnak. Ez a szektor érvelt leginkább az EU-tagság fenntartása mellett, és most is azt próbálja elérni, hogy ne kelljen mindent "újratervezni" - mondta.

A szakértő kiemelte: több mint két év telhet el, mire kiderül, mi lesz Nagy-Britannia sorsa. Komoly változást jelentene, ha a britek nem férnének hozzá az egységes európai piachoz, ugyanakkor a tőkéjükre továbbra is szüksége lenne Európának - jegyezte meg.

Anthony Browne, a Brit Bankszövetség vezérigazgatója vasárnap arról írt a The Observer című lapban, hogy heteken belül elkezdődhet a bankok elvándorlása London pénzügyi központjából a Brexitből eredő üzleti bizonytalanságok miatt.

Theresa May újfajta megállapodást akar az EU-val

Nagy-Britannia unióból való kilépése időt vesz igénybe, nehéz egyeztető tárgyalásokra lehet számítani, de mindaddig a szigetország teljes jogú szereplője marad az európai egységes piacnak - jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök pénteken, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóját követően újságíróknak nyilatkozva.

May kijelentette, a lehető legjobb kereskedelmi megállapodást szeretné kötni az Európai Unióval a kilépési tárgyalások folyamán. A lehető legjobb megállapodást az áruk és a szolgáltatások terén és hozzáférést az európai egységes piachoz - tette hozzá.

"Nem kívánjuk mások által használt egyezmények modelljét átemelni. Amit szeretnének, az egy új kapcsolat megteremtése az Európai Unió és a Nagy-Britannia között" - fogalmazott.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

PM: igazságos forráselosztást az unióban! »