Itt az ideje, hogy újragondoljuk a természetvédelmet

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Föld megóvására hívja fel a figyelmet 2018. április 6-a 22-e között az Allee Bevásárlóközpont ingyenes programsorozatával. Látványos divatbemutatók, magyar dizájnerek kiállítása, interaktív zöld otthon, szemléletformálás magyar civil szervezetek előadásában, valamint kézműves foglalkozások várják mindazokat, akik számára fontos a zöld gondolkodásmód.

A bevásárlóközpont fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért környezettudatos működését tovább kívánja erősíteni a Föld napi fogadalmával. 

Az Allee energia-megtakarítási projektje keretében olyan energiatakarékos módszert vezet be, ami a komfortérzet romlása nélkül az elektromos fogyasztást 10 százalékkal, a hőfogyasztást pedig 15 százalékkal csökkenti. Ezzel az intézkedéssel csökkenti a bevásárlóközpont ökológiai lábnyomát és a szén-dioxid-kibocsátást.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Fergeteges divatbemutatók

Lukács Gabi és Lakatos Márk álmodta meg azt a divatbemutató-sorozatot, amely április 13-15 és 20-22. között lesz látható az Allee aulájában.

Fotó: Allee Bevásárlóközpont

A látványos show-műsor keretében artisták, táncosok közreműködésével jelenítik meg nemcsak az öltözködés, hanem a környezetbarát közlekedés, a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, a globális felmelegedés és a veszélyeztetett állatfajok témáit is.

Ruhaköltemények újrahasznosított anyagokból

Stílusos, környezettudatos és újrahasznosított ruhamodellek kiállítása várja az érdeklődőket a földszinten a kampány teljes ideje alatt.

Fotó: Allee Bevásárlóközpont

A magyar dizájnerek alkotásai vállaltan az ökotudatos gondolkodás alapján születtek meg. Ehhez a programhoz kapcsolódnak április 6-8. között olyan kézműves foglalkozások, amelyek során magyar tervezők vezetésével a jelentkezők újrahasznosított alapanyagokból állíthatnak elő kiegészítőket.

Interaktív zöld otthon – gyakorlati tanácsok

Interaktív demószoba várja a gyakorlatban is környezettudatosan cselekvőket. A látogatók praktikus ötleteket kaphatnak, ha megtekintik és kipróbálják a kihelyezett, újrahasznosított alapanyagokból készített bútorokat, lakberendezési tárgyakat, okosotthon funkciókat.

Fotó: Allee Bevásárlóközpont

Civil szervezetek szemléletformálása

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet, valamint a Humusz Szövetség április 16-21. között kitelepül az Allee földszintjére, ahol szemléletformáló és interaktív módon nyújt tájékoztatást a természetvédelem és a környezettudatos gondolkodás fontosságáról.

Mindemellett délelőttönként a XI. kerület zöld óvodai csoportjainak, valamint ökoiskolai minősítést elért intézmények diákjainak látványos foglalkozásokat tartanak.

Környezettudatos Allee

Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja a környezettudatos működést. Többek között szelektíven kezeli a hulladékot, energiatakarékos megoldásokat, LED-es izzókat, környezetbarát takarítószereket, a mosdókban víztakarékos megoldásokat használ.

Mindezt nemrégiben elismerték, hiszen a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás megállapította, hogy az Allee Bevásárlóközpont környezettudatosan működik.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Első a Föld védelme a gazdaság újrandításakor »