Javítanak a Fülöp-szigetek repülésbiztonsági minősítésén

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A Fülöp-szigeteki kormány derűlátásának adott hangot amiatt, hogy az ország repülésbiztonsági minősítésén javítani fognak, miután a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) elismerte az ország illetékes hatóságai által végzett, a biztonsági szabványok betartására irányuló erőfeszítéseket.

Az elnöki szóvivő helyettese, Abigal Valte, a nyilatkozatot az után tette, hogy az ICAO a Fülöp-szigeteki Polgári Légiközlekedési Hatósághoz (CAAP) intézett levelében kijelentette: az ország sikeresen kezelte és oldotta meg az ICAO által korábban azonosított „jelentős biztonsági problémákat”. E pozitív fejlemény tükrében a CAAP tovább folytatja az egyeztetéseket az Európai Unióval és az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hatóságával (FAA) az ország repülésügyi minősítésének javításáról.

Kijelentette, hogy a kormány be fogja tartani az FAA által történő felminősítéshez és az EU feketelistájáról történő eltávolításához szükséges eljárást. Az FAA 2008-ban a Fülöp-szigetek minősítését a 2. kategóriáról az 1. kategóriára rontotta, mert az ország nem felelt meg az ICAO által a nemzetközi polgári légi forgalomra megállapított Szabvány és Ajánlott Gyakorlati Eljárásoknak (SARP). E leminősítés miatt a Fülöp-szigeteki légitársaságokat megakadályozták abban, hogy üzleti tevékenységeiket kiterjesszék az Amerikai Egyesült Államokra. Az EU az ICAO által 2010-ben lefolytatott biztonsági értékelések után megtiltotta valamennyi Fülöp-szigeteki légitársaságnak azt, hogy bármely EU tagországba induló közvetlen járatokat üzemeltessenek.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés