-->

Jó alaphelyzetből indulhat további lazítás

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A történelmi megállapodás után sem kell tétlenkednie a kormányzatnak, van még mozgástér a lazításra a keresetek növetését követően is.

A hét legfontosabb hazai eseménye az adótörvények elfogadása és az új minimálbérekkel kapcsolatos megállapodás. Ezen események fényében vizsgáltuk meg Pellényi Gáborral, az OTP elemzési szakértőjével a bank költségvetési előrejelzését.

Jelenleg könnyebb munkát találni

Magyarország erősödik, ennek hatásait az embereknek is érezniük kell, erről szól a fizetések emelkedését jelentő bérmegállapodás - hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán péntek este.

Tuzson Bence felidézte, hogy jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek. Az államtitkár szavai szerint aki akar és tud dolgozni, ma a korábbinál könnyebben talál munkát, Magyarország pedig jó úton halad a teljes foglalkoztatottság felé.

Tuzson Bence fontosnak nevezte az adózás egyszerűsítését, mivel - mint mondta - sokszor nehézkes az adminisztráció. A társasági adó jövő évtől 9 százalékra csökkentett szintje a legalacsonyabb az Európai Unióban - közölte az államtitkár.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Egyeztetések kezdődtek a minimálbérekről »