Jó hírek érkeztek a Vodafone-tól

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Vodafone, a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója feljavította éves nyereség előrejelzését, miután javultak eredményei a pénzügyi évének szeptember végével záródott első hat hónapjában.

A cég kedden azt közölte, hogy az organikus szolgáltatási bevétele 0,3 százalékkal nőtt a hat hónapban annak a hatására, hogy a pénzügyi második negyedévében emelkedni kezdett a bevétele olyan korábban gondokkal küszködő piacokon, mint Dél-Afrika, Spanyolország és Olaszország. A cég az első hat hónapot 1,89 milliárd euró veszteséggel zárta, ami kevesebb, mint a negyede az egy évvel korábbi 7,8 milliárd euró mínusznak.

A Vodafone működési nyeresége 577 millió euró lett az egy évvel korábbi 2,03 milliárd euró veszteség után. A cég bevétele 0,4 százalékkal, 21,94 milliárd euróra emelkedett. A brit távközlési vállalat konszolidált kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 1,4 százalékkal, 7,11 milliárd euróra nőtt. A Vodafone kedden az éves EBITDA előrejelzését 13,8-14,2 milliárd euróról 14,9-15 milliárdra javította fel.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A mobilhasználat is újra a "normális" szinten »