Jön a nyár utolsó nagy dobása

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kiemelkedő foglaltságot jegyeznek egész augusztusban a budapesti szállodák, amelyek az államalapítás ünnepének hétvégéjén minden kategóriában telt házzal üzemelnek. Szinte valamennyi, augusztus 20-ára meghirdetett vacsoraprogramra elfogytak a helyek a fővárosi éttermekben, ahogy a dunai kirándulóhajók is megteltek a tűzijáték éjszakájára - írja szombati számában a Napi Gazdaság.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára a lappal azt közölte, hogy augusztusban a korábbi évekhez képest jelentősen megugrott a külföldi turisták érdeklődése Magyarország iránt, a budapesti hotelekben 8-10 százalékkal nőtt a foglaltság. Az egyébként is élénk nyaralási főszezonban az augusztus 20-át követő hosszú hétvégére már lényegében minden szabad szoba elkelt a magasabb színvonalú hotelekben éppúgy, ahogy a középkategóriás szálláshelyeken is.

Kovács István rámutatott: a július és az augusztus a korábbi években nem számított jelentősnek a budapesti idegenforgalomban, a belföldiek főként a vidéki turizmust erősítették, míg a külföldiek is inkább a vízparti nyaralóhelyeket választottak. Ez az idén markáns változást mutat, ugyanis a főszezonban a budapesti szállodák 85 százalékos kihasználtsággal működnek.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jelentős veszteségről jelentett a szállodalánc »