Jönnek a 100 százalékban újrahasznosítható csomagolóanyagok

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Nestlé 2025-ben már csak 100 százalékban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagokat használ.

Kisebb lábnyom, boldogabb Föld

A Nestlé kiemelten fontos feladatának tekinti környezeti lábnyoma folyamatos csökkentését, hogy a környezetet megóvja a jövő generációi számára. Ezért nagy figyelmet fordít a csomagolóanyagok környezetre gyakorolt hatásának minimalizálására.

Kedden bejelentett vállalása is ezt szolgálja: a vállalat arra törekszik, hogy 2025-re kizárólag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagot használjon. A Nestlé víziója szerint semmilyen csomagolóanyag nem végezheti hulladéklerakóban vagy szemétként, így a műanyagok sem. 

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

Új technológiák a cél érdekében

"Jelenleg a műanyaghulladékok jelentik a világ egyik legnagyobb fenntarthatósági problémáját, a megoldás pedig közös fellépést igényel" - hangsúlyozta a Nestlé vezérigazgatója.

"Olyan technológiákat dolgozunk ki, amelyekkel egyre nagyobb mértékben mozdíthatjuk elő a hulladék csökkentését és újrahasznosítását. Célunk, hogy 2025-re kizárólag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagokat használjunk" - ismertette Mark Schneider.

Komoly lépéseket tesznek

Ennek érdekében három kiemelt területen szándékozik lépéseket tenni a Nestlé: a vállalat megszünteti a nem újrahasznosítható műanyagok használatát, szorgalmazza a nagyobb mértékben újrahasznosítható anyagok használatát, illetve felszámolja vagy módosítja az összetett, kombinált használatú csomagolóanyagokat.

A körforgásos gazdaság kiépítésének jelentőséget felismerve a Nestlé aktív szerepet vállal azon országok hatékony hulladékgyűjtést, kiválogatást és újrahasznosítást célzó megoldások kidolgozásában, ahol működik. 

A cég együttműködik a teljes ellátási láncban résztvevő partnereivel és az iparági szövetségeivel a műanyag felhasználását csökkentő és az újrahasznosítást előmozdító különböző csomagolási megoldások feltárásában, valamint a műanyaghulladékok kezelésének új módszereinek kidolgozásában.

Megfelelő tájékoztatást biztosítanak majd az újrahasznosíthatóságról a termékcsomagolásokon, ezzel segítve a fogyasztókat a megfelelő hulladékgyűjtésben.

Támogatják az újrahasznosított műanyagok felhasználását a piacon azáltal, hogy magasabb arányban használ fel újrahasznosított műanyagot csomagolásaihoz. 

További célkitűzése annak elősegítése is, hogy 2025-re Európában minden  PET palackja 25 százalékban újrahasznosított műanyagból készüljön.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ennyi gumiabroncsot hasznosítanak újra hazánkban »