Jönnek a munkagépek az utakra

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vége a téli útüzemeltetési időszaknak, elkezdődött a tavaszi munkára való átállás a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, újranyitnak a melegaszfalt keverőtelepek, így a szakemberek tartósabb javítási munkálatokat végezhetnek a magyar közúthálózaton - közölte a társaság hétfőn.

A zrt. közleményében tájékoztatott, hogy a kátyúzási igény nagyobb, mint amekkorát a közútkezelők egyszerre el tudnak végezni, ezért első körben minden esetben a gyorsforgalmi és főutakon, majd a kevésbé forgalmas 4-5 számjegyű mellékutakon, végül a bekötőutakon várhatóak munkálatok.

Az úthibákról elsősorban a cég saját, több száz útellenőrből álló hálózata ad információt, akik meghatározott terv alapján járják végig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett 31 800 kilométeres közúthálózatot. A társaság ezen felül előzetes ütemtervébe szintén próbálja beépíteni a lakossági és egyéb bejelentéseket is.

A kátyúzási, lokális javítási munkákra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén nettó 9,51 milliárd forintot költhet el, ami mintegy 151 000 tonna aszfalt felhasználását teszi lehetővé.

A cég télen - amely minden év november 10. napjától egészen a következő év március 15. napjáig tart - is javította a balesetveszélyes burkolathibákat, de lehetőségeik még hidegaszfalt felhasználásával is korlátozottak ilyenkor.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Környezetkímélő technológia a közlekedés alapja »